Celo prej, kot prosite

17. marec 2020
Moja prijatelja Robert in Colleen imata že desetletja zdrav zakon in rada ju opazujem. Eden bo drugemu podal maslo pri večerji, preden ga drugi za to zaprosi. Drugi bo napolnil kozarec ob popolnem trenutku. Ko pripovedujeta zgodbe, drug drugemu končujeta stavke. Včasih se zdi, kot da drug drugemu bereta misli.
Tolažeče je, da nas Bog pozna in skrbi za nas celo bolj kot katerakoli oseba, ki jo poznamo in ljubimo. Ko prerok Izaija opisuje odnos med Bogom in njegovim ljudstvom v prihodnjem kraljestvu, opisuje nežen, intimen odnos. Bog pravi o svojem ljudstvu: »Preden bodo klicali, bom odgovarjal, ko bodo še govorili, bom usliševal« (Iz 65,24).
A kako je lahko to res? Leta sem molila za stvari, ne da bi dobila odgovor. Verjamem, da ko rastemo v odnosu z Bogom in poravnamo svoje srce z njegovim, se lahko naučimo, da zaupamo v njegov čas in skrb. Začnemo si želeti, kar želi Bog. Ko molimo, prosimo za – med drugim – stvari, ki so del Božjega kraljestva, kot je opisano v Iz 65, konec jokanja (v. 19). Varen dom in poln trebuh in smiselno delo za vse ljudi (v. 21–23). Mir v naravnem svetu (v. 25). Ko bo prišlo Božje kraljestvo v vsej polnosti, bo Bog v celoti uslišal te molitve.
— Amy PetersonV RAZMISLEK: Kako bi lahko sodelovali v prihodu Božjega kraljestva na zemljo? Za kaj boste danes prosili Boga?MISEL/
Bog, hvala, da vedno slišiš moje molitve. Zaupam, da me ljubiš in da bo tistim, ki te ljubijo, vse pripomoglo k dobremu. Prosim, spremeni moje želje, da si bom želel, kar želiš ti.

Berilo

Iz 65,17–25

Ključna vrstica

Preden bodo klicali, bom odgovarjal, ko bodo še govorili, bom usliševal. Iz 65,24