Čas je za molitev … ponovno

25. marec 2020
Zapeljala sem na naš dovoz in pomahala sosedi Myriam in njeni hčerkici Elizabeth. Z leti se je Elizabeth navadila, da so najini spontani klepeti trajali dlje kot obljubljenih »nekaj minut« in se spremenili v molitvena srečanja. Splezala je na drevo, posajeno sredi njihovega sprednjega vrta, bingljala z nogami čez vejo in se zaposlila, medtem ko sva se z njeno mamo pogovarjali. Čez nekaj časa je Elizabeth skočila dol in pritekla k nama. Prijela naju je za roko, se nasmehnila in skoraj zapela: »Čas je za molitev … spet.« Celo v tej starosti je Elizabeth razumela, kako pomembna je molitev v najinem prijateljstvu.
Potem ko je apostol Pavel spodbudil vernike: »Sicer pa zajemajte moč v Gospodu in sili njegove moči« (Ef 6,10), je dal poseben uvid v ključno vlogo nenehne molitve. Opisal je potrebno bojno opremo, ki jo bodo Božji ljudje potrebovali v svoji duhovni hoji z Gospodom, ki daje zaščito, razsodnost in zaupanje v njegovo resnico (v. 11–17). Vendar je apostol poudaril, da ta od Boga dana moč raste iz namerne potopitve v dar molitve, ki daje življenje (v. 18–20).
Bog sliši naše skrbi in mu je mar zanje, najsi so izgovorjene drzno, zahlipane v tišini ali zakopane globoko v trpečem srcu. Vedno nas je pripravljen okrepiti v svoji moči, ko nas vabi, da vedno znova molimo.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Kako lahko nenehna molitev spremeni našo perspektivo, odnose in vsakodnevno življenje? Kaj bi pomenilo za vas, če bi imeli molitev za tako življenjsko pomembno kot dihanje?MISEL/
Nebeški Oče, hvala za privilegij, da lahko pridemo k tebi v molitvi.

Berilo

Ef 6,10–20

Ključna vrstica

Ob vsaki priložnosti molíte v Duhu z vsakršnimi molitvami in prošnjami. Ef 6,18