Čakanje z želvo

22. januar 2020
Vsako jesen, ko vodna želva začuti, da prihaja zima, se potopi na dno ribnika in se zakoplje v blato. Povleče se v oklep in se umiri, bitje njenega srca se upočasni in se skoraj ustavi. Njena telesna temperatura se spusti, ostane malo nad lediščem. Neha dihati in čaka. Šest mesecev ostane zakopana, njeno telo izloča kalcij iz kosti v krvni obtok, tako da sčasoma celo začenja izgubljati svojo obliko.
Ko pa se ribnik odtali, se bo dvignila in ponovno zadihala. Njene kosti se bodo ponovno oblikovale in začutila bo toploto sonca na svojem oklepu.
Na vodno želvo pomislim, ko berem psalmistov opis čakanja na Boga. Psalmist je v »pogubni jami, v blatnem močvirju«, a Bog ga sliši (gl. Ps 40,2). Bog ga potegne ven in ga postavi na trdno skalo. Bog je »moja pomoč in moj osvoboditelj,« poje (v. 17).
Mogoče se vam zdi, da neskončno dolgo čakate, da se bo nekaj spremenilo – nova smer v vaši karieri, obnovljen odnos, moč volje, da prekinete slabo navado, ali osvoboditev iz težke situacije. Vodna želva in psalmist sta tukaj, da nas spomnita, naj zaupamo v Boga, on sliši in nas bo rešil.
— Amy Peterson

V razmislek

S čim morate zaupati Bogu? Kako bi bilo to videti danes?
Bog, včasih je težko čakati. Vendar zaupamo vate in v tvojo rešitev. Prosim, daj nam potrpežljivost in dovoli, da bosta tvoja veličina in slava vidni v našem življenju.

Berilo

Ps 40,1–6.15–18

Ključna vrstica

Trdno sem upal v GOSPODA, pa se je sklonil k meni in uslišal moje klicanje. Ps 40,2