Božja desnica

27. december 2021
Pomagala sem svojemu ostarelemu psu Wilsonu na travo in medtem samo za minuto spustila povodec mlajšega psa Coacha. Ko sem se sklonila, da bi pobrala njegov povodec, je zagledal zajca. Stekel je za njim in iztrgal povodec iz moje desnice, pri tem pa zasukal moj prstanec. Padla sem na travo in zavpila od bolečine.
Ko sem se vrnila iz bolnišnice, kjer sem izvedela, da bom potrebovala operacijo, sem prosila Boga za pomoč. »Pisateljica sem! Kako bom tipkala? Kaj pa moji vsakodnevni opravki?« Kot Bog to včasih stori, mi je spregovoril iz mojega dnevnega svetopisemskega berila: »Kajti jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki te držim za desnico in ti pravim: ›Ne boj se, jaz ti bom pomagal.‹« (Iz 41,13). Preletela sem sobesedilo, ki je kazalo, da je Božje ljudstvo v Judu, ki mu je Izaija govoril Božje sporočilo, uživalo poseben odnos z Bogom. Obljubil je svojo prisotnost, moč in pomoč skozi svoj pravični položaj, ki ga je simbolizirala njegova desnica (v. 10). Drugje v Svetem pismu se Božjo desnico uporablja, da zagotovi zmage za njegovo ljudstvo (Ps 17,7; 98,1).
Med tedni okrevanja sem izkusila spodbudo od Boga, ko sem se učila diktirati na računalniku in vadila levico v gospodinjstvu in negi. Iz Božje desnice do naših strtih in potrebnih desnic Bog obljublja, da bo z nami in nam pomagal.
— Elisa Morgan

V razmislek

Kako danes potrebujete Božjo pomoč? Kako ste v preteklosti izkusili njegovo pomoč?
Ozdravljajoči Bog, potrebujem tvojo pomoč! Prosim, uporabi svojo pravično desnico, da primeš moje zlomljene, utrujene roke in mi pomagaš, to molim.

Berilo

Iz 41,8–13

Ključna vrstica

Kajti jaz sem Gospod, tvoj Bog, ki te držim za desnico in ti pravim: »Ne boj se, jaz ti bom pomagal.« Iz 41,13