Božansko poravnani

24. april 2020
Globoko sem bil vznemirjen in zbudil sem se ponoči ter hodil gor in dol in molil. Iskreno povedano, nisem bil v molitveni podrejenosti Bogu, ampak v dvomih in jezi. Ker se jih nisem mogel znebiti, sem sedel in strmel skozi veliko okno v nočno nebo. Nepričakovano me je pritegnilo, da sem se osredotočil na Orionov pas – tiste tri popolnoma poravnane zvezde, ki so pogosto vidne ob jasnih nočeh. Vedel sem ravno dovolj o astronomiji, da sem razumel, da so te tri zvezde stotine svetlobnih let narazen.
Dojel sem, da bliže ko bi bil tem zvezdam, manj bi se zdele poravnane. A iz moje oddaljene perspektive so bile videti skrbno oblikovane v nebesih. V tistem trenutku sem spoznal, da sem preblizu svojemu življenju, da bi videl, kar vidi Bog. V njegovi veliki sliki je vse popolnoma poravnano.
Ko apostol Pavel zaključi povzetek najvišjih namenov Boga, izbruhne v hvalnico (Rim 11,33–36). Njegove besede dvignejo naš pogled k našemu suverenemu Bogu, čigar poti so iznad naše omejene sposobnosti, da bi razumeli ali zaznali (v. 33). Vendar je ta, ki drži vse stvari v nebesih in na zemlji, podrobno in ljubeče vključen v vsako podrobnost našega življenja (Mt 6,25–34; Kol 1,16).
Tudi ko se stvari zdijo zmedene, se Božji božanski načrti odvijajo za naše dobro in za Božjo čast in slavo.
— evan morganV RAZMISLEK: Po Božjih odgovorih na katera vprašanja hrepenite? Kako lahko najdete počitek in osvoboditev po veri, da je njegova perspektiva na naše življenje popolnoma poravnana z njegovimi najvišjimi nameni?MISEL/
Dragi Bog, spomni me, da tvoji nameni in načrti za moje življenje presegajo moje razumevanje, in mi pomagaj počivati v tebi.

Berilo

Rim 11,33–36

Ključna vrstica

O globočina Božjega bogastva in modrosti in spoznanja! Kako nedoumljivi so njegovi sklepi in neizsledljiva njegova pota! Rim 11,33