Božanski duet

1. avgust 2020
Na otroškem glasbenem recitalu sem opazovala učitelja in učenca, ki sta skupaj sedla za klavir. Pred začetkom njunega dueta se je učitelj sklonil in učencu zašepetal nekaj navodil v zadnji minuti. Ko je glasba zazvenela iz glasbila, sem opazila, da je učenec igral preprosto melodijo, medtem ko je učiteljeva spremljava dodala globino in bogastvo pesmi. Proti koncu skladbe je učitelj pokimal v znak odobravanja.
Naše življenje v Jezusu je bolj duet kot solo nastop. Včasih pozabim, da »sedi zraven mene« in da lahko samo z njegovo močjo in vodenjem sploh »zaigram«. Sama skušam zaigrati vse prave note – biti poslušna Bogu s svojo močjo, a to se običajno konča, kot da je videti narejeno in prazno. Probleme skušam reševati s svojo omejeno sposobnostjo, a rezultat je pogosto neskladje z drugimi.
Prisotnost mojega Učitelja spremeni vse. Ko se zanašam na Jezusa, da mi bo pomagal, se mi zdi, da moje življenje bolj slavi Boga. Služim z veseljem, ljubim svobodno in sem osupla, ko Bog blagoslavlja moje odnose. Tako je, kot je Jezus rekel svojim prvim učencem: »Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu, kajti brez mene ne morete storiti ničesar« (Jn 15,5).
Vsak dan igramo duet z našim dobrim Učiteljem – njegova milost in moč sta tista, ki nosita melodijo našega duhovnega življenja.
— Jennifer Benson Schuldt

V razmislek

Zakaj se včasih upirate pomoči in spodbudi, ki ju nudi Bog? Kako bi lahko zanašanje nanj spremenilo vaš pogled in vaša dejanja v določenih situacijah?
Dragi Bog, pomagaj mi, da se bom spomnil, da si z menoj v vsakem trenutku. Danes sprejemam tvoj vpliv in navodila. Hvala za tvojo bližino.

Berilo

Jn 15,1–11

Ključna vrstica

Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu. Jn 15,5