Bog je vreden več

8. april 2020
Ker so mojo mamo v preteklosti prizadeli kristjani, se je jezno odzvala, ko sem mu predala življenje. »Zdaj me boš torej obsojala? Mislim, da ne.« Odložila je slušalko in celo leto ni hotela govoriti z menoj. Bila sem žalostna, a sem sčasoma spoznala, da je moj odnos z Bogom celo pomembnejši od enega mojih najdragocenejših odnosov. Molila sem zanjo vsakič, ko je zavračala moje klice, in prosila Boga, naj mi pomaga, da jo bom dobro ljubila.
Nazadnje sva se pobotali. Čez nekaj mesecev je rekla: »Spremenila si se. Mislim, da sem pripravljena slišati več o Jezusu.« Kmalu za tem je sprejela Jezusa in živela do konca svojih dni v ljubezni do Boga in drugih.
Tako kot mož, ki je prihitel k Jezusu, da bi ga vprašal, kako lahko podeduje večno življenje, a žalosten odšel, ker se ni hotel ločiti od svojega bogastva (Mr 10,17–22), sem se tudi jaz borila z mislijo, da se moram odpovedati vsemu, da bi hodila za njim.
Ni enostavno predati stvari ali ljudi, za katere mislimo, da se lahko nanje zanesemo bolj kot na Boga (v. 23–25). A vrednost tega, čemur se bomo odpovedali ali kar bomo izgubili v tem svetu, ne bo nikoli presegla daru večnega življenja z Jezusom. Naš ljubeči Bog je bil pripravljen žrtvovati sebe, da bi rešil vse ljudi. Zavije nas v mir in nas vabi z dragoceno in vztrajno ljubeznijo.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Kaj je bilo najtežje, čemur ste se odpovedali ali kar ste izgubili, ko ste začeli hoditi za Jezusom? Zakaj se zdi lažje zaupati posvetnemu udobju, materialnemu bogastvu in ljudem kot njemu?MISEL/
Bog, hvala, da nas ljubiš bolj, kot si zaslužimo, in da nas spominjaš, da si vreden več kot karkoli ali kdorkoli na tem svetu.

Berilo

Mr 10,17–28

Ključna vrstica

Glej, mi smo vse zapustili in šli za teboj. Mr 10,28