Ali je Bog tam?

20. junij 2020
Lela je umirala za rakom in njen mož Timothy ni mogel razumeti, zakaj ljubeči Bog dovoli, da njegova žena trpi. Zvesto mu je služila kot svetopisemska učiteljica in mentorica mnogim. »Zakaj si dovolil, da se to zgodi?« je jokal. Vendar je bil Timothy še naprej zvest v svoji hoji z Bogom.
»Zakaj še vedno veruješ v Boga?« sem ga odkrito vprašal. »Kaj ti preprečuje, da bi se odvrnil od njega?«
»Zaradi tega, kar se je zgodilo prej,« je odgovoril Timothy. Čeprav ni mogel »videti« Boga zdaj, se je spominjal časov, ko mu je Bog pomagal in ga zaščitil. To so bili znaki, da je Bog še vedno tu in skrbi za njegovo družino. »Vem, da se bo Bog, v katerega verjamem, pokazal na svoj način,« je rekel.
Timothyjeve besede so odmev Izaijevega izraza zaupanja v Iz 8,17. Tudi ko ni mogel čutiti Božje prisotnosti, ko so se ljudje pripravljali na težave zaradi sovražnikov, je on rekel: »Čakal bom Gospoda.« Zaupal je v Boga zaradi znamenj, ki jih je Bog dal o svoji nenehni prisotnosti (v. 18).
Obstajajo trenutki, ko se nam zdi, kot da Bog ni z nami v naših težavah. Takrat se zanašamo na to, kar vidimo o njegovih delih v našem življenju, v preteklosti in sedanjosti. So vidni opomnik nevidnega Boga – Boga, ki je vedno z nami in bo odgovoril ob svojem času in na svoj način.
— Leslie KohV RAZMISLEK: Kakšna znamenja vidite o Božjem delovanju v svojem življenju? Kako vas lahko spomnijo na to, da se lahko še vedno zanašate nanj za upanje in tolažbo?MISEL/
Oče, hvala, da si vedno tu zame. Daj mi moč, da bom zaupal vate, celo ko ne razumem, kaj se dogaja.

Berilo

Iz 8,16–18

Ključna vrstica

Čakal bom GOSPODA, … in bom zaupal vanj. Iz 8,17