Dobrodelni koncert

08.09.2022 | Evangeličanska cerkev Murska Sobota

V nedeljo, 4. septembra 2022, je na Slovenski ulici v Murski Soboti potekal dobrodelni koncert Za blagoslov Ukrajine, ki sta ga priredila društvo Svobodna Ukrajina in Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota, namenjen pomoči ranjenim in poškodovanim ukrajinskim vojakom. Na koncertu so se v ta namen združile različne glasbene skupine: Yokodo, Eva Zmazek, Plesna šola Urška, Glasbena skupina Selah, Varvara Kovalenko in Zlata Sokirko, Skupina Vajb, Balladero ter Langa. Prireditev sta vodila Svetlana Oletič in Andrej Mernik.


Kljub slabšemu vremenu, ki nas je presenetilo v zadnjem trenutku, se je zbrala lepa množica, ki je izkazala podporo ljudem v stiski. Sprehodili so se lahko ob stojnicah, kjer so ukrajinske žene ponujale narodne dobrote ter ročna dela, posladkali pa so se lahko tudi pri stojnici s palačinkami, ki so jih pekli mladi iz ECO MS.


Zbrana sredstva od dobrodelnega koncerta bodo namenjena ranjenim in poškodovanim ukrajinskim vojakom za nakup ortopedskih pripomočkov, ki bodo s pomočjo in ob sodelovanju EHO-Podpornice prepeljani v Ukrajino.

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate.