Zlomljen za deljenje

10. marec 2020
Potem ko je izgubil ženo v prometni nesreči, sva se srečevala vsak četrtek. Včasih je prišel z vprašanji, na katere ni odgovora; včasih je prišel s spomini, ki jih je želel obuditi. Sčasoma je sprejel, da čeprav je bila nesreča posledica zlomljenosti v našem svetu, Bog lahko deluje sredi nje. Čez nekaj let je poučeval v naši cerkvi o žalosti in kako dobro žalovati. Kmalu je bil naš vodič za ljudi, ki so izkusili izgubo. Včasih se zgodi, da ko se nam zdi, da nimamo česa ponuditi, Bog vzame naš »ne dovolj« in ga naredi za več kot dovolj.
Jezus je rekel svojim učencem, naj dajo ljudem jesti. Rekli so, da nimajo ničesar; Jezus je pomnožil njihovo skromno hrano, potem pa se je obrnil nazaj k učencem in jim dal kruh, kot da bi hotel reči: »Mislil sem, da jim vi dajte jesti!« (Lk 9,13–16). Kristus bo naredil čudež, a pogosto se odloči, da bo vanj vključil nas.
Jezus nam pravi: »Položi to, kdo si in kar imaš, v moje roke. Svoje zlomljeno življenje. Svojo zgodbo. Svojo krhkost in neuspeh, svojo bolečino in svoje trpljenje. Položi jih v moje roke. Presenečen boš, kaj lahko storim z njimi.« Jezus ve, da lahko iz naše praznine naredi polnost. V naši slabotnosti lahko razodene svojo moč.
— Glenn PackiamV RAZMISLEK: Kakšno zlomljenost ste izkusili? Kako bi bilo, če bi dali to izkušnjo Jezusu in ga prosili, naj iz nje prinese življenje drugim?MISEL/
Dragi Jezus, vzemi moj »ne dovolj« in ga naredi za več kot dovolj. Vzemi mojo bolečino, moj neuspeh in mojo krhkost ter iz njih naredi nekaj več.

Berilo

Lk 9,11–17

Ključna vrstica

»Dajte jim vi jesti!« Lk 9,13