Žívi, kot da si ozdravljen

22. julij 2022
Sestri iz Indije sta se rodili slepi. Njun oče je trdo delal, da bi poskrbel zanju, vendar si ni mogel nikoli privoščiti operacije, ki bi jima vrnila vid. Potem je prišla v njihovo regijo za kratek čas pomagat skupina zdravnikov. Jutro po operaciji sta se deklici široko nasmehnili, ko je sestra odvila njune obveze. Ena je vzkliknila: »Mama, vidim! Vidim!«
Mož, ki je bil hrom od rojstva, je sedel na svojem običajnem mestu pred vhodom v tempelj in prosil za denar. Peter mu je rekel, da denarja nima, ima pa nekaj boljšega. »V imenu Jezusa Kristusa Nazarečana, hôdi!« (Apd 3,6), je rekel. Mož je »skočil pokonci, čvrsto stal in hodil. Šel je z njima … poskakoval in hvalil Boga.« (v. 8)
Sestri in ta mož so bolj cenili oči in noge kot tisti, ki niso bili nikoli slepi ali hromi. Deklici nista mogli nehati mežikati v čudenju in proslavljanju, mož pa je »skočil pokonci«.
Pomislite na svoje naravne sposobnosti. Kako bi bolj uživali v teh sposobnostih in kako bi jih morda drugače uporabili, če bi bili čudežno ozdravljeni? Zdaj pa pomislite tole. Če verujete v Jezusa, vas je duhovno ozdravil. Rešil vas je grehov.
Zahvalimo se tistemu, ki nas je ustvaril in rešil, in posvetimo vse, kar nam je dal, njemu.
— Mike Wittmer

V razmislek

Kako bi lahko uporabili svoje naravne sposobnosti za Jezusa? Kako bi lahko uživali v služenju s sposobnostmi, ki jih imate? Zahvalite se mu za užitek, ki vam ga prinašajo.
Oče, hvala za ušesa, da te lahko slišim, usta, da te lahko slavim, in roke in noge, da ti lahko služim.

Berilo

Apd 3,1–10

Ključna vrstica

Skočil je pokonci, čvrsto stal in hodil. Šel je z njima v tempelj in hodil okoli, poskakoval in hvalil Boga. Apd 3,8