Z vsem srcem

20. februar 2022
Čez noč so bili obeti J. C. Ryla za parlament uničeni, ko je leta 1841 njegov oče bankrotiral. Vendar ga je ta kriza vodila, da se je posvetil služenju Jezusu kot pridigar, pisec in ustanovitelj cerkva. Kasneje je napisal: »Nihče ni ob koncu svojih dni rekel: ›Preveč sem bral Sveto pismo, preveč sem mislil na Boga, preveč sem molil, preveč me je skrbelo za svojo dušo.‹ O, ne! Božje ljudstvo bo vedno reklo: ›Če bi lahko še enkrat živel, bi veliko bližje hodil z Bogom.‹«
Za Ryla se ni dalo nič drugega primerjati s posvetitvijo življenja napredovanju Božjega kraljestva. S tem je pokazal predanost psalmista, ki je napisal: »Ti si moj Gospod, moja sreča, ničesar ni nad tabo« (Ps 16,2). Seveda bodo drugi morda poklicani k delu v parlamentu ali kot vodovodar ali kot učitelj itd. A ne glede na to, kakšno je naše delo, je v osrčju naših prizadevanj, kako se osredotočimo na Boga: »Vedno postavljam predse Gospoda« (v. 8).
Iskanje Boga pomeni, da bomo imeli manj časa, da bi hiteli »za drugim« (v. 4), a Ryle in psalmist nam pravita, da je vredno. Ko preživljamo čas z našim Gospodom, bodo kakršnekoli izgube več kot nadoknadene z blagoslovi, ki jih izliva v naše življenje (v. 9–11).
— Chris Wale

V razmislek

Kako in kdaj se vam zdi, da vaše srce postaja razdeljeno med Bogom in drugimi stvarmi? Kako vam predanost iz vsega srca dovoli, da izkusite blagoslove, o katerih beremo v Ps 16,9–11?
Oče, hrepenim po tem, da bi moja hoja s teboj postajala vse bližja in bližja. Želim izkusiti globlje blagoslove in zagotovila, ki jih ponuja tvoja prisotnost. Danes ti predajam vse svoje srce.

Berilo

Ps 16

Ključna vrstica

Ti si moj Gospod, moja sreča, ničesar ni nad tabo. Ps 16,2