Vse za Jezusa

25. maj 2023
Ko je bil Jeff star štirinajst let, ga je mama peljala gledat slavnega pevca. Prej v svoji karieri je glasbenik zašel v samouničevalni življenjski slog, ko je bil na glasbenih turnejah. A to je bilo, preden sta se z ženo srečala z Jezusom. Njuno življenje se je radikalno spremenilo, ko sta postala kristjana.
V noči koncerta je pevec začel zabavati navdušeno množico. Ko je odpel nekaj svojih dobro znanih pesmi, je nekdo iz poslušalstva zavpil: »Hej, zapoj eno za Jezusa!« Brez oklevanja je odgovoril: »Pravkar sem zapel štiri pesmi za Jezusa.«
Od takrat je minilo že štirideset let, a Jeff se še vedno spominja tega trenutka, ko je spoznal, da mora biti vse, kar delamo, za Jezusa – celo stvari, za katere bi nekateri rekli, da so »neverne«.
Včasih smo v skušnjavi, da bi razdelili stvari, ki jih delamo v življenju. Beremo Sveto pismo. Povemo svojo zgodbo, kako smo prišli k veri. Zapojemo hvalnico. Svete stvari. Pokosimo travo. Gremo teč. Zapojemo pop pesem. Posvetne stvari.
Kol 3,16 nas spominja, da Kristusovo sporočilo prebiva v nas v dejavnostih, kot so učenje, petje in hvaležnost, a v. 17 gre še dlje. Poudarja, da za Božje otroke velja: »… kar koli [delamo] v besedi ali v dejanju, vse [delajmo] v imenu Gospoda Jezusa.«
Vse delajmo zanj.
— Cindy Hess Kasper

V razmislek

Kako lahko delate vse v Jezusovem imenu? Kako bi lahko dovolili Bogu, da uporabi vaša dejanja in besede za svojo slavo?
Ljubeči Bog, pomagaj mi predati vsako mojo dejavnost in vse moje besede tebi.

Berilo

Kol 3,15–24

Ključna vrstica

In vse, kar koli delate v besedi ali v dejanju, vse delajte v imenu Gospoda Jezusa. Kol 3,17