Vsak trenutek šteje

10. junij 2024
Ko je Titanik aprila 1912 zadel ledeno goro, je pastor John Harper priskrbel mesto za svojo šestletno hčerko na enem izmed rešilnih čolnov, katerih število je bilo omejeno. Svoj rešilni jopič je dal sopotniku in oznanjal evangelij vsakemu, ki ga je hotel poslušati. Ko je ladja potonila in je stotine ljudi čakalo na malo verjetno rešitev, je Harper plaval od enega do drugega in jim govoril: »Veruj v Gospoda Jezusa in rešen boš« (Apd 16,31).
Med srečanjem preživelih s Titanika v Ontariu, v Kanadi se je neki mož poimenoval »zadnji spreobrnjenec Johna Harperja«. Prvo povabilo Harperja je zavrnil, a sprejel je Jezusa, ko ga je pridigar ponovno vprašal. Videl je, ko je Harper posvetil zadnje trenutke svojega življenja oznanjanju Jezusa, preden je podlegel podhladitvi in potonil pod površje ledene vode.
V svojem navodilu Timoteju apostol Pavel spodbuja podobno nujnost in predanost nesebičnemu evangeliziranju. Pavel je potrdil Božjo nenehno prisotnost in neizogiben Jezusov ponovni prihod in naročil Timoteju, naj potrpežljivo in skrbno oznanja (2 Tim 4,1–2). Apostol opominja mladega pridigarja, naj ostane osredotočen, čeprav bodo nekateri ljudje zavrnili Jezusa (v. 3–5).
Naši dnevi so omejeni, zato vsak trenutek šteje. Lahko smo prepričani, da nam je naš Oče zagotovil mesto v nebesih, ko oznanjamo: »Jezus rešuje!«
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako spoznanje, da so vaši dnevi omejeni, povečuje nujnost, da oznanjate dobro novico o Jezusovi ljubezni? Kako se boste danes približali drugim?
Dragi Jezus, prosim, daj mi priložnosti, da bom drugim oznanjal tvojo ljubezen.

Berilo

2 Tim 4,1–8

Ključna vrstica

Ti pa bodi v vsem trezen, pretrpi nadloge, opravi poslanstvo evangelista. 2 Tim 4,5