Velika Božja ljubezen

3. april 2022
Ko me je prijateljica prosila, naj govorim z najstnicami na delavnicah o spodbujanju čistosti, sem jo zavrnila. Kot najstniška ubežnica sem se borila in imela desetletja brazgotine, ki jih je povzročila moja nemoralnost. Ko sem se poročila in izgubila prvega otroka zaradi spontanega splava, sem mislila, da me Bog kaznuje za pretekle grehe. Ko sem končno predala svoje življenje Jezusu, ko sem bila stara 30 let, sem priznala svoje grehe in se jih pokesala … vedno znova. Kljub temu sta me razžirali krivda in sramota. Kako lahko govorim o Božji milosti, ko pa še sama ne morem popolnoma sprejeti daru njegove velike ljubezni do mene? Na srečo je Bog sčasoma odstranil laži, ki so me vklepale v to, kar sem bila, preden sem priznala svoje grehe. Po njegovi milosti sem končno sprejela odpuščanje, ki mi ga je ves čas ponujal Bog.
Bog razume naše tožbe nad stiskami in posledicami naših preteklih grehov. Vendar daje svojim otrokom moč, da premagajo obup, se odvrnejo od grehov in vstanejo z upanjem v njegovo veliko »ljubezen«, »usmiljenje« in »zvestobo« (Žal 3,19–23). Sveto pismo pravi, da je Bog sam naš »delež« – naše upanje in odrešitev – in lahko se naučimo zaupati njegovi dobroti (v. 24–26).
Naš usmiljeni Oče nam pomaga verjeti njegovim obljubam. Ko sprejmemo polnost njegove velike ljubezni do nas, lahko širimo dobro novico o njegovi milosti.
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kdaj ste se počutili použiti od svojih preteklih grehov? Kako vam je Bog pomagal počivati v gotovem upanju njegove neizmerne ljubezni in milosti?
Usmiljeni Oče, prosim, pomagaj mi dati svoje upanje v gotovost tvoje velike ljubezni do mene, ko oznanjam dobro novico o tvoji milosti, kamorkoli grem.

Berilo

Žal 3,19–26

Ključna vrstica

Dobrota Gospodova je, da nismo popolnoma pokončani, da njegovo usmiljenje ni prenehalo. Žal 3,22