Vedno vredna oznanjanja

11. maj 2022
Ko sem začela verovati v Jezusa, sem oznanila evangelij svoji mami. Namesto da bi se odločila, da bo verovala v Jezusa, kot sem pričakovala, je za celo leto nehala govoriti z mano. Zaradi svojih slabih izkušenj z ljudmi, ki so trdili, da hodijo za Jezusom, ni zaupala kristjanom. Molila sem zanjo in jo vsak teden poklicala. Sveti Duh me je tolažil in še naprej deloval v mojem srcu, ko mama ni hotela govoriti z mano. Ko je končno odgovorila na moj telefonski klic, sem se obvezala, da jo bom ljubila in ji oznanjala Božjo resnico ob vsaki priložnosti. Mesece po najini spravi je rekla, da sem se spremenila. Skoraj eno leto kasneje je sprejela Jezusa za svojega Odrešenika in zaradi tega se je najin odnos poglobil.
Kristjani imamo dostop do največjega daru za človeštvo – Kristusa. Apostol Pavel je rekel, naj razširjamo »po vseh krajih blag vonj njegovega spoznanja« (2 Kor 2,14). Tiste, ki oznanjajo evangelij, omenja kot »blag Kristusov vonj« za tiste, ki verujejo, priznava pa, da dišimo po smrti za tiste, ki zavračajo Jezusa (v. 15–16).
Ko sprejmemo Jezusa za svojega Odrešenika, imamo privilegij, da uporabimo svoj omejeni čas na zemlji, da oznanjamo njegovo resnico, ki spreminja življenje, medtem ko ljubimo druge. Celo v svojih najtežjih in najbolj osamljenih trenutkih lahko zaupamo, da bo priskrbel, kar potrebujemo. Ne glede na osebno ceno je Božja dobra novica vedno vredna, da jo oznanjamo.
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako vas je Bog spodbudil, da ne odnehate, ko ste oznanili evangelij nekomu, ki se je nanj negativno odzval? Kako vas je Bog zbližal z nekom, ko sta se povezala kot kristjana?
Pomagaj mi oznanjati svojo dobro novico, kamorkoli me pošlješ, Bog!

Berilo

2 Kor 2,12–17

Ključna vrstica

Hvala Bógu, ki … po nas razširja po vseh krajih blag vonj njegovega spoznanja. 2 Kor 2,14