Vedno vreden zaupanja

29. april 2023
Nagnjena sem k zaskrbljenosti. Zgodnja jutra so najhujša, ker sem sama s svojimi mislimi. Zato sem prilepila citat Hudsona Taylorja na ogledalo v kopalnici, kjer ga lahko vidim, ko se počutim ranljivo: »Obstaja živi Bog. Spregovoril je v Svetem pismu. Misli, kar je rekel, in bo storil vse, kar je obljubil.«
Taylorjeve besede so posledica vrste let hoje z Bogom in nas spominjajo, kdo je Bog, in vsega, kar lahko stori v naših časih bolezni, revščine, osamljenosti in žalosti. Hudson ni samo vedel, da je Bog zanesljiv – izkusil je njegovo zanesljivost. Ker je zaupal Božjim obljubam in bil poslušen Bogu, je tisoče Kitajcev predalo svoje življenje Jezusu.
Ker je David izkusil Boga in njegove poti, je vedel, da je Bog zanesljiv. Napisal je Ps 145, hvalnico Bogu, za katerega je izkusil, da je dober, usmiljen in zvest vsem svojim obljubam. Ko zaupamo Bogu in hodimo za njim, spoznamo (ali bolje razumemo), da je to, kar pravi, da je, in da je zanesljiv v vseh svojih besedah (v. 13). Tako kot David se odzovemo s slavljenjem Boga in z oznanjanjem Boga drugim (v. 10−12). 
Ko naletimo na čase zaskrbljenosti, nam lahko Bog pomaga, da ne omahujemo v svoji hoji z njim, saj je zvest (Heb 10,23).
— Karen Huang

V razmislek

Glede česa ste bili pred kratkim zaskrbljeni in katere izmed Božjih obljub se lahko oklenete? Kako vas lahko spoznanje, da vera Hudsona Taylorja in kralja Davida ni bila zaman, spodbudi in vam da upanje?
Dragi Bog, hvala, da si zvest in izpolnjuješ svoje obljube zame. Prosim, pomagaj mi, da se bom spominjal tvoje zvestobe, ko ti vsak dan zaupam in sem ti poslušen.

Berilo

Ps 145,9–13

Ključna vrstica

Gospod je zanesljiv v vseh svojih besedah. Ps 145,13