Večno življenje

2. maj 2023
»Ne boj se smrti, Winnie,« je rekel Angus Tuck, »boj se življenja, ki ga nisi živel.« Ta citat iz filma, ki temelji na knjigi Brezsmrtna ljubezen, je še bolj zanimiv zaradi dejstva, da ga pove junak, ki ne more umreti. V zgodbi družina Tuck postane nesmrtna. Mladi James Tuck, ki se zaljubi v Winnie, jo prosi, naj tudi ona išče nesmrtnost, da bi lahko bila za vedno skupaj. A modri Angus razume, da preprosto obstajanje za vedno ne prinese izpolnitve.
Naša družba nam govori, da če bi lahko bili za vedno zdravi, mladi in polni energije, bi bili resnično srečni. A svoje izpolnitve ne najdemo v tem. Preden je Jezus šel na križ, je molil za svoje učence in za bodoče vernike. Rekel je: »Večno življenje pa je v tem, da spoznavajo tebe, edinega resničnega Boga, in njega, ki si ga poslal, Jezusa Kristusa« (Jn 17,3). Naša izpolnitev v življenju pride iz odnosa z Bogom po veri v Jezusa. On je naše upanje za prihodnost in veselje za sedanjost.
Jezus je molil, da bi njegovi učenci prevzeli vzorce novega življenja, da bi bili poslušni Bogu (v. 6), verovali, da je Jezusa poslal Bog Oče (v. 8), in da bi bili združeni kot eno (v. 11). Kot kristjani pričakujemo prihodnje večno življenje z njim. A v dneh, ko živimo na zemlji, lahko živimo »življenje v obilju« [bogato in zadovoljujoče življenje] (10,10), ki ga je obljubil – prav tukaj, prav zdaj.
— Karen Pimpo

V razmislek

Kje v tem življenju najdete veselje in zadovoljstvo? Na kakšne načine kažete novo življenje v Kristusu?
Jezus, pomagaj mi, da se oklenem življenja v obilju, ki si mi ga dal.

Berilo

Jn 17,3–12

Ključna vrstica

Večno življenje pa je v tem, da spoznavajo tebe, edinega resničnega Boga, in njega, ki si ga poslal, Jezusa Kristusa. Jn 17,3