Večna ljubezen

10. maj 2020
Pred leti mi je moj štiriletni sin dal uokvirjeno leseno srce na kovinskem krožniku, na sredini pa sta bili naslikani besedi za vedno. »Rad te imam za vedno, mami,« je rekel.
Zahvalila sem se mu z objemom. »Jaz te imam še raje.«
Ta dragoceni dar me še vedno spominja na neskončno ljubezen mojega sina. Ob težkih dneh Bog uporabi to prikupno darilo, da me potolaži in spodbudi, ko mi potrdi, da sem globoko ljubljena.
Darilo me tudi spominja na dar Božje večne ljubezni, kot je izražena skozi njegovo besedo in potrjena po njegovem Duhu. Zaupamo lahko Božji nespremenljivi dobroti in hvaležno pojemo hvalnice, ki potrjujejo njegovo trajno ljubezen, kot dela psalmist (Ps 136,1). Poveličujemo lahko Gospoda, saj je večji od vsega in je nad vsem (v. 2–3), ko premišljujemo o njegovih neskončnih čudežih in neomejenem razumevanju (v. 4–5). Bog, ki nas ljubi za vedno, je zavesten in skrben Stvarnik nebes in zemlje, ki ohranja nadzor nad časom samim (v. 6–9).
Veselimo se lahko, ker je večna ljubezen, o kateri je pel psalmist, ista nenehna ljubezen, ki jo naš vsemogočni Stvarnik in Ohranjevalec izliva v življenje njegovih otrok danes. Ne glede na to, s čim se srečujemo, nas tisti, ki nas je ustvaril in ostaja z nami, krepi, tako da potrjuje, da nas ljubi brezpogojno in v celoti. Hvala ti, Bog, za številne opomnike na tvojo neskončno in življenje spreminjajočo ljubezen!
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Kako vam je Bog zagotovil svojo ljubezen? Kako je okrepil vašo vero?MISEL/
Bog, prosim te, pomagaj nam ljubiti tebe in druge, ko postajamo bolj prepričani v tvojo neskončno ljubezen do nas.

Berilo

Ps 136,1–9

Ključna vrstica

Mi smo spoznali ljubezen, ki jo ima Bog do nas, in verujemo vanjo. Bog je ljubezen. 1 Jn 4,16