Upanje na odrešitev

28. junij 2020
Zdelo se je, da za tega človeka ni odrešitve. Njegovi zločini so vključevali osem streljanj (ubitih je bilo šest ljudi) in podtikanje skoraj 1500 požarov v sedemdesetih letih. Na prizorih zločina je puščal celo pisma in se posmehoval policiji. Sčasoma so ga aretirali in obsojen je bil na zaporedne kazni po 25 let za vsak umor do konca življenja.
A Bog se je dotaknil tega človeka. Danes je kristjan, ki dnevno prebira Sveto pismo, izrazil je globoko obžalovanje družinam svojih žrtev in še naprej moli zanje. Čeprav je zaprt več kot štirideset let, je ta človek, za katerega se je zdelo, da zanj ni rešitve, našel upanje v Bogu in pravi: »Svobodo sem našel v eni besedi, Jezus.«
Sveto pismo nam govori o še eni nenavadni spreobrnitvi. Preden je srečal vstalega Kristusa na poti v Damask, je Savel (ki je kasneje postal apostol Pavel) »besnel in grozil s smrtjo Gospodovim učencem« (Apd 9,1). Vendar je Pavlovo srce in življenje spremenil Jezus (v. 17–18) in postal je ena najmočnejših prič zanj v zgodovini. Človek, ki je nekoč načrtoval smrt kristjanov, je posvetil svoje življenje širjenju upanja evangelija.
Odrešitev je vedno čudežno delo od Boga. Nekatere zgodbe so bolj dramatične, a resnica v vseh ostaja ista: nihče izmed nas si ne zasluži odpuščanja, vendar je Jezus mogočen Odrešenik! »Dokončno lahko odreši tiste, ki po njem prihajajo k Bogu« (Heb 7,25).
— James BanksV RAZMISLEK: Ali poznate nekoga, ki se zdi »trd oreh« za odrešitev? Nič ni pretežko za Boga! Prinesite tega človeka pred Boga v molitvi.MISEL/
Dragi Jezus, hvala ti, da nas tako zelo ljubiš, da si umrl, da bi nas pripeljal v odnos s teboj.

Berilo

Apd 9,1–4, 10–18

Ključna vrstica

Vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen. Apd 2,21