Tisti, ki vidi

3. maj 2020
»O, ne!« sem zaslišal ženin glas, ko je stopila v kuhinjo. V tem trenutku je naš 45-kilogramski labradorec Max pridivjal iz nje.
Izginila je krača jagenjčka, ki je bila preblizu roba pulta. Max jo je pojedel in pustil samo prazno ponev. Skušal se je skriti pod posteljo. Njegova neskrita zadnjica in rep sta izdala, kje se nahaja, ko sem ga šel iskat.
»O, Max,« sem zamrmral, »tvoj greh te bo našel.« Besedno zvezo sem si izposodil od Mojzesa, ko je svaril dva Izraelova rodova, naj bosta poslušna Bogu in naj se držita svojih obljub. Rekel jim je: »Če pa ne storite tako, glejte, ste grešili proti GOSPODU in vedite, da vas bo vaš greh našel« (4 Mz 32,23).
Greh se morda zdi dober za trenutek, vendar povzroča najhujšo bolečino ločenosti od Boga. Mojzes je opominjal svoje ljudstvo, da Bog ničesar ne spregleda. Kot je napisal svetopisemski pisec: »Pred njegovimi očmi je vse razgaljeno in odkrito. Njemu bomo dajali odgovor« (Heb 4,13).
Čeprav Bog vse vidi, nas ljubeče pritegne, da priznamo svoj greh, se odvrnemo od njega in hodimo z Bogom v pravičnosti (1 Jn 1,9). Danes hodímo za njim v ljubezni.
— James BanksV RAZMISLEK: Kako vas resnica, da Bog vse vidi in nas kljub temu ljubi, spodbuja, da se odvrnite od greha? Na kakšne praktične načine se lahko danes odzovete na njegovo ljubezen?MISEL/
Hvala, da si »tisti, ki me vidi« (gl. 1 Mz 16,13). Slavim te, ker čeprav vidiš dobro in slabo, si poslal svojega Sina, da me je rešil in me osvobodil. Pomagaj mi hoditi v ljubeči poslušnosti.

Berilo

4 Mz 32,16–24

Ključna vrstica

Vedite, da vas bo vaš greh našel. 4 Mz 32,23