Tisti, ki je izbrisal dolg

24. junij 2020
Osupli je samo ena beseda, ki opisuje odziv množice na podelitvi univerzitetnih diplom. Govorec je oznanil, da bo s svojo družino podaril milijone funtov, da bo z njimi pokril študentski dolg celotnega letnika diplomirancev. Študent z 80000 funti dolga je bil med tistimi presrečnimi diplomiranci, ki je izrazil svoje veselje s solzami in vriski.
Večina nas je v kakšni obliki izkusila zadolženost – dolg za hišo, avto, izobraževanje ali druge stvari. A občutili smo tudi čudovito olajšanje, ko je bilo na računu končno napisano »PLAČANO«!
Potem ko je Janez rekel, da je Jezus »zanesljiva priča, prvorojenec izmed umrlih in vladar nad kralji zemlje,« je v čaščenju priznal njegovo delo, ko je izbrisal naš dolg: »Njemu, ki nas ljubi in nas je s svojo krvjo osvobodil naših grehov« (Raz 1,5). Ta izjava je preprosta, a njen pomen globok. Boljša kot presenetljivo oznanilo, ki so ga slišali univerzitetni diplomiranci, je dobra novica, da nas Jezusova smrt (prelitje njegove krvi na križu) osvobaja kazni, ki si jo zaslužijo naša grešna drža, želje in dejanja. Ker je bil dolg poplačan, je tistim, ki verujejo v Jezusa, odpuščeno in postanejo del družine Božjega kraljestva (v. 6). Ta dobra novica je najboljša novica od vseh!
— Arthur JacksonV RAZMISLEK: Če še niste sprejeli odpuščanja po veri v Kristusa, kaj vam preprečuje, da bi sprejeli njegov brezplačni dar? Kdaj ste zadnjič častili Boga in se mu zahvalili za odpuščanje in novo življenje, ki vam ga je dal?MISEL/
Jezus, hvala za tvojo smrt, ki je izbrisala moj dolg; hvaležen sem ti!

Berilo

Raz 1,4–7

Ključna vrstica

Njemu [Jezusu Kristusu], ki nas ljubi in nas je s svojo krvjo osvobodil naših grehov. Raz 1,5