»Stvari o Bogu«

10. junij 2020
Večina Mikovih sodelavcev ni vedela veliko o krščanstvu in bilo jim je vseeno. A vedeli so, da njemu ni. Nekega dne blizu velike noči je nekdo mimogrede omenil, da je slišal, da je velika noč nekako povezana s pasho, in zanimalo ga je, kakšna je povezava med njima. »Hej, Mike!« je rekel. »Ti poznaš te stvari o Bogu. Kaj je pasha?«
Tako je Mike razložil, kako je Bog pripeljal Izraelce iz suženjstva v Egiptu. Povedal jim je za deset nadlog, vključno s smrtjo prvorojencev v vsaki hiši. Razložil je, kako je angel smrti »šel mimo« hiš, kjer so bili okvirji vrat pomazani s krvjo žrtvovanega jagnjeta. Potem je govoril o tem, kako je bil Jezus kasneje križan v pashalnem času kot žrtveno Jagnje enkrat za vselej. Nenadoma se je Mike zavedel: Hej, saj pričujem!
Učenec Peter je dal nasvet cerkvi v kulturi, ki ni poznala Boga. Rekel je: »Vselej bodite vsakomur pripravljeni odgovoriti, če vas vpraša za razlog upanja, ki je v vas« (1 Pt 3,15).
Ker je bil Mike odprt o svoji veri, je dobil priložnost, da naravno govori o svoji veri, in to je storil »s krotkostjo in strahospoštovanjem« (v. 16).
Tudi mi lahko. S pomočjo Božjega Svetega Duha lahko enostavno razložimo, kaj je najpomembnejše v življenju – »stvari« o Bogu.
— Tim GustafsonV RAZMISLEK: Kako se počutite, kadar se nekdo želi z vami pogovarjati o veri? Zakaj Peter dodaja, da moramo oznanjati svojo vero »s krotkostjo in strahospoštovanjem«?MISEL/
Oče, pomagaj mi, da bom pripravljen razložiti upanje in namen, ki ga lahko ti prineseš v življenje.

Berilo

1 Pt 3,13–18

Ključna vrstica

Vselej bodite vsakomur pripravljeni odgovoriti, če vas vpraša za razlog upanja, ki je v vas. 1 Pt 3,15