Stalno prebivališče

8. april 2022
Ne dolgo nazaj smo se preselili v novo hišo nedaleč stran od stare. Kljub bližini smo morali naložiti naše imetje na selitveni kombi zaradi določenega časovnega obdobja za finančne transakcije. Med prodajo in nakupom je naše pohištvo ostalo na kombiju in naša družina je našla začasno bivališče. V tem času sem bila presenečena, kako »doma« sem se počutila kljub selitvi iz našega fizičnega doma – preprosto zato, ker sem bila s tistimi, ki jih imam najraje, s svojo družino.
Del življenja David ni imel fizičnega doma. Živel je na begu pred kraljem Savlom. Kot Božji določeni prestolonaslednik je imel Savel Davida za grožnjo in ga je skušal ubiti. David je pobegnil od doma in je spal, kjerkoli je našel zatočišče. Čeprav so bili ob njem tovariši, je bila njegova največja želja, »da bi prebival v Gospodovi hiši« – da bi užival v nenehni skupnosti z Bogom (Ps 27,4).
Jezus je naš stalni tovariš, naš občutek doma, ne glede na to, kje smo. Z nami je v naših sedanjih težavah in nam celo pripravlja prostor za nas, da bomo za vedno živeli z njim (Jn 14,3). Kljub negotovosti in spremembam, ki jih morda doživljamo kot prebivalci te zemlje, lahko nenehno bivamo v skupnosti z njim vsak dan in vsepovsod.
— Kirsten Holmberg

V razmislek

Kdaj ste se počutili najbolj doma v Božji prisotnosti? Kako lahko veste, da je Jezus vaš nenehni tovariš in da je vedno z vami ne glede na to, kje ste in kaj prestajate?
Ljubeči Bog, zahvaljujem se ti, ker si moje stalno prebivališče. Pomagaj mi, da te bom prepoznal kot svojega najzvestejšega tovariša, ki je z menoj povsod, kamor grem.

Berilo

Ps 27,1–6

Ključna vrstica

Za eno prosim Gospoda … da bi prebival v Gospodovi hiši. Ps 27,4