Slišim te, Bog!

3. april 2024
Dojenček Graham je bil vznemirjen in se je zvijal, ko ga je mama držala v naročju, medtem ko so mu zdravniki vstavljali prvi slušni aparat. Nekaj trenutkov po tem, ko je zdravnik vklopil napravo, je Graham nehal jokati. Oči so se mu razširile. Zasmejal se je. Lahko je slišal mamin glas, ki ga je tolažil, spodbujal in klical njegovo ime.
Dojenček Graham je slišal mamo govoriti, a potreboval je pomoč, kako prepoznati njen glas in razumeti pomen njenih besed. Jezus vabi ljudi v podoben učni proces. Ko sprejmemo Jezusa za svojega Odrešenika, postanemo ovce, ki jih podrobno pozna in osebno vodi (Jn 10,3). Naučimo se mu zaupati in ga poslušati, ko vadimo poslušanje in upoštevanje njegovega glasu (v. 4).
V Stari zavezi je Bog govoril po prerokih. V Novi zavezi je Jezus – Bog v mesu – govoril neposredno ljudem. Danes imamo kristjani dostop do moči Svetega Duha, ki nam pomaga razumeti in poslušati Božje besede, ki jih je navdihnil in ohranil v Svetem pismu. Neposredno se lahko sporazumevamo z Jezusom po naših molitvah, ko nam govori skozi Sveto pismo in svoje ljudi. Ko se naučimo prepoznati Božji glas, ki je vedno v skladu z njegovimi besedami v Svetem pismu, lahko zakličemo s hvaležnostjo: »Slišim te, Bog!«
— Xochitl Dixon

V razmislek

Kako je Bog uporabil Sveto pismo, da bi se vam razodel ta teden? Kako lahko govorite njegovo modrost drugim, ki danes potrebujejo tolažbo ali spodbudo?
Slišim te, Bog! Prosim, pomagaj mi sprejeti in deliti resnico in ljubezen, ki mi ju razodevaš, ko berem Sveto pismo.

Berilo

Jn 10,1–11.16

Ključna vrstica

Njemu vratar odpre in ovce poslušajo njegov glas. Jn 10,3