Slavímo!

28. april 2020
Ko se vsak dan ob 15.16 sproži alarm na Shelleyjinem telefonu, si vzame čas za slavljenje. Zahvali se Bogu in prizna njegovo dobroto. Čeprav se sporazumeva z Bogom čez dan, si Shelley rada vzame ta odmor, ker ji pomaga proslavljati njen osebni odnos z Bogom.
Navdihnjena z njenim dejanjem sem se tudi jaz odločila, da bom vsak dan določila poseben čas, da se zahvalim Kristusu za njegovo žrtev na križu in da molim za tiste, ki še potrebujejo odrešitev. Sprašujem se, kako bi bilo, če bi se vsi kristjani vsak dan ustavili, da bi ga slavili na svoj način in molili za druge.
Podoba čudovitega vala čaščenja, ki se vali do koncev zemlje, zazveni v besedah Ps 67. Psalmist prosi za Božjo milost, oznanja svojo željo, da poveliča njegovo ime v vseh narodih (v. 2–3). Poje: »Naj se ti ljudstva zahvaljujejo, o Bog, naj se ti zahvaljujejo vsa ljudstva« (v. 4). Proslavlja Božje suvereno vladanje in zvesto vodenje (v. 5). Kot živo pričevanje Božje velike ljubezni in obilnih blagoslovov psalmist vodi Božje ljudstvo v radostno zahvaljevanje (v. 6–7).
Božja nenehna zvestoba do njegovih ljubljenih otrok nas navdihuje, da ga priznamo. Ko to storimo, se nam drugi pridružijo v tem, da mu zaupajo, ga spoštujejo, hodijo za njim in ga priznavajo za Gospoda.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Kdaj si lahko danes vzamete nekaj minut, da se zahvalite Bogu? Za kaj ste mu lahko hvaležni?MISEL/
Bog, ti si vreden vsega našega zahvaljevanja!

Berilo

Ps 67

Ključna vrstica

Naj se veselijo in radujejo narodi. Ps 67,5