Skupaj zmagujemo

12. junij 2020
Sredi noči je pastor Samuel Baggaga prejel klic, naj pride na dom enega izmed članov cerkve. Ko je prišel, je bila hiša v plamenih. Oče, čeprav je bil sam opečen, je ponovno šel v hišo, da bi rešil enega od otrok, in se pojavil z nezavestno hčerko. Bolnišnica v tem podeželskem okolju v Ugandi je bila oddaljena 10 km. Ker nista imela prevoza, sta pastor in oče začela teči v bolnišnico z otrokom. Ko se je eden utrudil od nošnje poškodovane deklice, je drugi prevzel. Skupaj sta uspela; očeta in hčerko so sprejeli in oba sta si popolnoma opomogla.
V 2 Mz 17,8–13 je Gospod dosegel veliko zmago, ki je vključevala prizadevanja Jozueta, ki je vodil može na bojišču, in Mojzesa, ki je imel dvignjene roke, medtem ko je držal Božjo palico v roki. Ko so se Mojzesove roke utrudile, sta mu pomagala Aron in Hur, tako da sta mu na vsaki strani podpirale roke do sončnega zahoda in poraza sovražnika.
Nikoli ne smemo podcenjevati odvisnosti drug od drugega. Bog v svoji dobroti milostno priskrbi ljudi kot svoje predstavnike za skupno dobro. Ušesa, ki poslušajo, in roke, ki pomagajo; modre, tolažeče in poboljšujoče besede – ti in drugi viri pridejo k nam in skozi nas do drugih. Skupaj zmagamo in Bog dobi slavo!
— Arthur JacksonV RAZMISLEK: V kakšnih trenutkih življenja ste imeli korist od podpore drugih? Koga morda poznate, ki vas potrebuje, da tečete z njim v tem obdobju njegovega življenja?MISEL/
Oče, hvala ti za tiste, ki si jih milostno pripeljal v moje življenje, in za tiste, za katere si mi dovolil, da z njimi delim življenje v naše skupno dobro in za tvojo slavo.

Berilo

2 Mz 17,8–13

Ključna vrstica

Boljše je, da sta dva kakor eden, … če namreč eden pade, ga njegov tovariš vzdigne. Prd 4,9–10