Skrita nevarnost

22. maj 2023
»Očka!« Zaradi prodornega klica so se mi lasje na tilniku postavili pokonci. Toby, moj petletnik, je tiho sedel in me opazoval pri delu. Obrnil sem se okrog in ga zagledal, kako mlati z rokami. Jezno brenčanje mi je povedalo vse, kar sem moral vedeti. Ose. Vsepovsod.
Svoje telo sem ovil okrog njegovega in stekel v hišo. Potem ko sem pike namazal z mazilom in preveril morebitne hujše reakcije, sva jih preštela – štirje grdi rdeči mehurji. Nismo vedeli, da imajo na koncu našega vrta gnezdo ose.
Tudi kralj David se je bal skritih nevarnosti: »Prevzetneži so nastavili zanko zame in vrvi, razpeli so mrežo ob poti« (Ps 140,6). Ni mogel predvideti vsake spletke svojih sovražnikov, ki naj bi uničile njegovo vladanje in ugled.
Mogoče tudi vi poznate ta strah – ljudje v vašem domu ali na delovnem mestu vas skušajo spotakniti v vaši veri, ker hodite za Jezusom. Ali pa se zavedate vsakodnevnih skritih nevarnosti bolezni, nesreč in izgube.
A naše upanje je enako kot Davidovo: »Gospod, moj Gospod, moč moje rešitve, zaščitil si mojo glavo na dan boja« (v. 7). Nobena nevarnost ni skrita pred njim. Bog ni nikoli nepripravljen na bitko. Načrte tistih, ki nam hočejo škoditi, uporablja za svoje namene in nas zaščitene nosi skozi vihar življenjskih »žel«.
Ne vemo, kakšne nevarnosti prežijo na nas danes, vendar se oklepamo tistega, ki jih pozna.
— Chris Wale

V razmislek

Kakšne skrite nevarnosti vas trenutno skrbijo? Kako jih lahko zaupate Gospodu in počivate v njegovi odrešitvi?
Nebeški Oče, tako sem hvaležen, da si vedno z menoj. Nobene nevarnosti ali težave se ne morejo prikrasti k tebi; v tvoji prisotnosti najdem zavetje, moč in mir.

Berilo

Ps 140,5–9

Ključna vrstica

Gospod, moj Gospod, moč moje rešitve, zaščitil si mojo glavo na dan boja. Ps 140,8