Samo vprašaj

29. junij 2020
Njen zdravnik ji je rekel, da se njene mrežnice, ki je odstopila, ne da popraviti. Potem ko je petnajst let živela brez vida, se učila brajlico, uporabljala palico in psa vodnika, se je njeno življenje spremenilo, ko je njen mož vprašal drugega očesnega zdravnika, ali bi se ji dalo pomagati. Odgovor je bil pritrdilen. Kot je odkril zdravnik, je imela žena pogosto očesno težavo, očesno mreno, ki ji jo je zdravnik odstranil z desnega očesa. Ko je naslednji dan odstranil obliž, je imela popoln vid. Druga operacija na levem očesu je bila enako uspešna.
Preprosto vprašanje je spremenilo tudi življenje Naamana, mogočnega vojaka z gobavostjo. A Naaman se je vzvišeno jezil, ko mu je prerok Elizej naročil: »Pojdi in se sedemkrat umij v Jordanu, pa se ti meso povrne in boš čist« (2 Kr 5,10). Naamanovi služabniki pa so postavili vojaškemu voditelju preprosto vprašanje: »Oče, ko bi ti prerok ukazal kaj težkega, mar ne bi tega storil?« (v. 13). Prepričali so ga in Naaman se je umil. »In njegovo meso je spet postalo kakor meso majhnega dečka; bil je čist« (v. 14).
V svojem življenju se včasih borimo s problemom, ker ne vprašamo Boga. Boš pomagal? Naj grem? Me boš vodil? Ne potrebuje zapletenih vprašanj od nas, da bi nam pomagal. »Preden bodo klicali, bom odgovarjal,« je Bog obljubil svojemu ljudstvu (Iz 65,24). Zato ga danes preprosto vprašajte.
— Patricia RaybonV RAZMISLEK: Kako zapletene so vaše molitvene prošnje? Kakšen problem lahko prinesete pred Boga v preprosti molitvi?MISEL/
Dragi nebeški Oče, ko se življenje zdi zapleteno in težko, se ti zahvaljujem za tvojo obljubo, da boš slišal celo naše preproste molitve.

Berilo

2 Kr 5,9–14

Ključna vrstica

Preden bodo klicali, bom odgovarjal. Iz 65,24