Sadni sok

29. marec 2020
Dobra kupčija, svetilka se mi je zdela popolna za mojo domačo pisarno – prave barve, velikosti in cene. Doma pa, ko sem vključila kabel, se ni zgodilo nič. Nič svetlobe. Nič elektrike. Nobene moči.
»Ni problema,« mi je zagotovil mož. »To lahko popravim. To je lahko.« Ko je razstavil svetilko, je takoj odkril težavo. Kabel ni bil priključen na nič. Brez priključka na vir moči je bila »popolna« lepa svetilka neuporabna.
Enako velja za nas. Jezus je rekel svojim učencem: »Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu.« Potem pa je dodal še: »Kajti brez mene ne morete storiti ničesar« (Jn 15,5).
Ta nauk je izrekel v regiji, znani po gojenju grozdja, tako da so ga učenci zlahka razumeli. Vinska trta je odporna rastlina in njene veje prenašajo močno obrezovanje. Če pa so odrezane od vira življenja, so ničvreden mrtev les. Tako je tudi z nami.
Ko ostajamo v Jezusu in dovolimo, da njegove besede prebivajo v nas, smo priklopljeni na vir življenja – samega Kristusa. »V tem je poveličan moj Oče,« je rekel Jezus, »da obrodite obilo sadu in postanete [ste] moji učenci« (v. 8). Takšen ploden rezultat pa potrebuje vsakodnevno hrano. Bog jo brezplačno daje skozi Sveto pismo in svojo ljubezen. Zato se priključite nanj in dovolite, da sok teče!
— Patricia RaybonV RAZMISLEK: Kaj pomeni za vas, da ostanete v Jezusu? Kako vas je opremil, da prinašate sad zanj?MISEL/
Vsemogočni Bog, daj mi moč, da bom ostal v tebi in dovolil, da tvoja ljubeča beseda obrodi dober sad v meni.
Če želite izvedeti več o duhovni rasti, obiščite christianuniversity.org/SF104.

Berilo

Jn 15,5–8

Ključna vrstica

Jaz sem trta, vi mladike. Kdor ostane v meni in jaz v njem, ta rodi obilo sadu. Jn 15,5