Resnično živi

21. april 2022
Ker je bil teden po veliki noči, je najin petletni sin Wyatt slišal veliko govorjenja o vstajenju. Vedno je imel vprašanja – običajno težka. Vozil sem, on pa je bil v svojem sedežu za menoj. Wyatt je gledal skozi okno, globoko zamišljen. »Očka,« je rekel, se ustavil in se pripravljal, da mi postavi težko vprašanje. »Ko nas bo Jezus obudil, ali bomo resnično živi – ali samo živi v naši glavi?«
To je vprašanje, ki si ga zastavlja mnogo on nas, najsi smo dovolj pogumni, da ga izrečemo na glas, ali ne. Ali nas bo Bog res ozdravil? Ali nas bo resnično obudil od mrtvih? Ali bo res izpolnil vse svoje obljube?
Apostol Janez opisuje našo gotovo prihodnost kot »novo nebo in novo zemljo« (Raz 21,1). V svetem mestu bo »Bog sam … z [nami], [naš] Bog« (v. 3). Zaradi Kristusove zmage imamo obljubljeno prihodnost, kjer ne bo več solza, ne bo več zla proti Bogu in njegovemu ljudstvu. V tej dobri prihodnosti bo tako: »In obrisal bo vse solze z njihovih oči in smrti ne bo več, pa tudi žalovanja, vpitja in bolečine ne bo več. Kajti prejšnje je minilo« (v. 4).
Z drugimi besedami bomo v prihodnosti, ki jo obljublja Bog, resnično živi. Tako živi bomo, da se nam bo naše življenje zdaj zdelo samo senca.
— Winn Collier

V razmislek

Kje izkušate smrt v svojem življenju? Če Bog obljublja, da je smrt obsojena in da bomo resnično živeli, kako to obnavlja vaše upanje?
Bog, rekel si, da se bo smrt srečala s svojim koncem, in obljubljaš mi pristno življenje. Hvala ti.

Berilo

Raz 21,1–7

Ključna vrstica

Smrti ne bo več. Raz 21,4