Pripravlja prostor za nas

17. marec 2022
Naša družina je načrtovala, da bomo dobili kužka, zato je moja enajstletna hči mesece raziskovala. Vedela je, kaj mora pes jesti in kako ga uvesti v nov dom – med nešteto drugimi podrobnostmi.
Najbolje za kužke je, mi je rekla, če jih naenkrat uvedemo v en prostor. Zato smo skrbno pripravili rezervno spalnico. Prepričan sem, da bo še vedno veliko presenečenj, ko bomo vzgajali novega kužka, a navdušena priprava moje hčere ne bi mogla biti temeljitejša.
Način, kako je moja hči usmerila svoje vneto pričakovanje kužka v ljubečo pripravo, me je spomnil na Kristusovo hrepenenje, da bi delil življenje s svojim ljudstvom, in na njegovo obljubo, da bo pripravil dom zanje. Ob koncu njegovega delovanja na zemlji je Jezus spodbudil svoje učence, naj mu zaupajo, z besedami: »Verujete v Boga, tudi vame verujte!« (Jn 14,1). Potem jim je obljubil: »… vam pripravim prostor, … in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz« (v. 3).
Učenci bodo kmalu naleteli na težave. A Jezus je hotel, da vedo, kako pripravlja prostor zanje, da bi jih pripeljal domov k sebi.
Ne morem si kaj, da ne bi užival v skrbnem, premišljenem namenu, s katerim se je moja hči pripravila na našega novega kužka. A lahko si le predstavljam, koliko bolj naš Odrešenik uživa v svoji podrobni pripravi za vsakega izmed svojega ljudstva, ki bo delil večno življenje z njim (v. 2).
— Adam R. Holz

V razmislek

Kako se počutite ob spoznanju, da Jezus pripravlja prostor za vas v hiši svojega Očeta? Kako vam lahko oklepanje te resnice da moč ali pogum v težkih obdobjih?
Jezus, hvala, da si šel pripravit prostor zame. Pomagaj mi, da ti bom popolnoma zaupal in me ne bodo vznemirjale bitke v tem življenju, ki bi me lahko spravile v skušnjavo, da odvrnem oči od tebe.

Berilo

Jn 14,1–4

Ključna vrstica

Ko odidem in vam pripravim prostor, bom spet prišel in vas vzel k sebi, da boste tudi vi tam, kjer sem jaz. Jn 14,3