Pridite in častite

19. april 2022
Ko so skupaj peli hvalnice v večgeneracijskem čaščenju, so mnogi izkusili veselje in mir. A ne izčrpana mati. Ko je zibala dojenčka, ki je bil na robu joka, je držala pesmarico za petletnika, medtem ko je skušala preprečiti malčku, da bi pobegnil. Potem je starejši gospod, ki je sedel za njo, ponudil, da se lahko sprehodi z malčkom po cerkvi, mlada žena pa je ponudila, da lahko drži pesmarico za najstarejšega otroka. V dveh minutah se je materina izkušnja spremenila, lahko je zadihala, zaprla oči in častila Boga.
Bog je vedno načrtoval, da ga bo častilo vse njegovo ljudstvo – možje in žene, staro in mlado, zreli verniki in novi prišleki. Ko je Mojzes blagoslovil Izraelove rodove, preden so vstopili v obljubljeno deželo, jih je spodbudil, naj se vsi zbirajo: »Zberi ljudstvo, može, žene, otroke in tujce, ki so znotraj tvojih vrat! Naj slišijo, naj se naučijo, da se bodo bali Gospoda, vašega Boga in vestno izpolnjevali vse besede te postave« (5 Mz 31,12). Bogu izkažemo čast, ko omogočimo njegovemu ljudstvu, da ga skupaj časti, ne glede na obdobje v življenju.
Tisto jutro v cerkvi so mati, starejši gospod in mlada žena vsi izkusili Božjo ljubezen skozi dajanje in prejemanje. Mogoče lahko, ko boste naslednjič v cerkvi, tudi vi izkažete Božjo ljubezen, tako da ponudite pomoč, ali pa ste tisti, ki sprejmete dejanje milosti.
— Amy Boucher Pye

V razmislek

Kako ste izkusili Kristusovo telo, da zajema več generacij in skupin ljudi? Ali ste dali in prejeli Božjo ljubezen, ko ste bili v cerkvi?
Ljubeči Jezus, ti hrepeniš po tem, da bi se vsi ljudje počutili sprejeti, ko te pridejo častit. Pomagaj nam, da bomo tisti, ki opazimo druge in se jim približamo z ljubeznijo.

Berilo

5 Mz 31,9–13

Ključna vrstica

Zberi ljudstvo, može, žene, otroke in tujce, ki so znotraj tvojih vrat! 5 Mz 31,12