Prepir na parkirišču

6. april 2022
Prizor na parkirišču bi bil morda smešen, če ne bi bil tako tragičen. Dva voznika sta se glasno prepirala, ker sta drug drugemu preprečevala, da bi odpeljala, in izmenjala sta si ostre besede.
Še posebej boleče je bilo gledati ta prepir, ker je potekal na parkirišču cerkve. Moža sta verjetno slišala pridigo o ljubezni, potrpežljivosti in odpuščanju, vendar sta v vročici trenutka na vse pozabila.
Ko sem šel mimo, sem zmajeval z glavo – potem pa hitro spoznal, da nisem nič boljši. Kolikokrat sem bral Sveto pismo, čez nekaj trenutkov pa zapadel v greh z neusmiljeno mislijo? Kolikokrat sem se obnašal kot človek, »ki ogleduje svoj rojstni obraz v zrcalu; pogleda se, a odide in takoj pozabi, kakšen je bil« (Jak 1,23–24)?
Jakob je pozval svoje bralce, naj ne berejo samo in premišljujejo o Božjih navodilih, ampak naj tudi delajo, kar ta pravijo (v. 22). Popolna vera, je napisal, pomeni tako poznavanje Svetega pisma kot njegovo uresničevanje.
Okoliščine v življenju lahko otežijo, da v praksi naredimo, kar nam razodene Sveto pismo. Če pa prosimo Očeta, nam bo zagotovo pomagal izpolniti njegove besede in mu ugajati z našimi dejanji.
— Leslie Koh

V razmislek

Kaj ste prebrali v Svetem pismu, kar lahko danes storite? Kaj lahko nehate delati?
Bog, odpusti mi za čase, ko nisem naredil tega, kar si mi naročil. Daj mi moč in pripravljenost, da sem ti poslušen z besedami, dejanji in mislimi, ki ti ugajajo.

Berilo

Jak 1,19–27

Ključna vrstica

Postanite uresničevalci besede in ne le poslušalci. Jak 1,22