Povrnitev našega časa

19. marec 2022
Mama mi je povedala, da se je odločila, da ne bo šla na univerzo, zato da bi se lahko v 60. letih prejšnjega stoletja poročila z očetom, a se je vedno oklepala sanj, da bi postala učiteljica gospodinjstva. Po treh otrocih je, čeprav ni nikoli pridobila univerzitetne diplome, postala pomočnica nutricionista. Kuhala je obroke, da bi pokazala bolj zdrave možnosti – podobno kot učiteljica gospodinjstva. Ko mi je zaupala svoje sanje, medtem ko se je spominjala dogodkov v življenju, je izjavila, da je Bog zares slišal njene molitve in ji izpolnil želje njenega srca.
Življenje je lahko takšno za nas. Naši načrti kažejo v eno smer, a resničnost gre v drugo. A pri Bogu se lahko naš čas in življenje spremenita v čudovit prikaz njegovega sočutja, ljubezni in obnove. Bog je rekel Judovemu ljudstvu (Jl 2,21), da jim bo »povrnil« njihovo izgubo ali uničena leta, ki so jih prinesle »kobilice« (v. 25). Še naprej deluje, da bi nam pomagal v težavah in neizpolnjenih sanjah, s katerimi se srečujemo. Kajti služimo Odkupitelju Bogu, ki počasti in nagradi naše žrtve zanj (Mt 19,29).
Najsi se srečujemo z obupnimi težavami ali časom neizpolnjenih sanj, kličimo k Bogu, ki obnavlja, in ga slavimo.
— Katara Patton

V razmislek

Na kaj čakate, da bo Bog povrnil ali odkupil? Kako bi opisali svoj odnos, ko čakate?
Mogočni Bog, hvala za tvoji obljubi odkupitve in obnovitve. Pomagaj mi, da bom zaupal v tvoj čas na vsakem področju svojega življenja.

Berilo

Jl 2,21–27

Ključna vrstica

Povrnil vam bom letine, ki so vam jih požrle kobilice … Jedli boste, jedli, se sitili … Jl 2,25–26