Potrebujemo njegovo vodenje

1. junij 2020
Stric Zaki je bil več kot prijatelj Kennethu Baileyju; bil je njegov zaupanja vreden vodič na zahtevnih ekskurzijah v ogromno Saharo. Bailey je rekel, da ko je s svojim timom sledil stricu Zakiju, so mu izkazali svoje popolno zaupanje. V bistvu so potrdili: »Ne vemo, kam gremo, in če se izgubimo, bomo vsi umrli. Svoje popolno zaupanje smo predali tvojemu vodstvu.«
V času velike utrujenosti in srčne bolečine je David gledal prek človeškega vodiča, iskal je smer od Boga, ki mu je služil. V Ps 61,3 beremo: »Od konca zemlje kličem k tebi, ko moje srce upada; na skalo, ki je zame previsoka, me pelji.« Hrepenel je po varnosti in olajšanju, ko se je ponovno znašel v Božji prisotnosti (v. 3–4).
Božje vodenje v življenju je obupno potrebno ljudem, ki jih Sveto pismo opisuje kot ovce, ki so »odtavale« (Iz 53,6). Če bi bili prepuščeni sami sebi, bi bili brezupno izgubljeni v puščavi zlomljenega sveta.
Vendar nismo prepuščeni sami sebi! Imamo pastirja, ki nas vodi »k vodam počitka,« osveži našo dušo in nas usmerja (Ps 23,2–3).
Kje potrebujete njegovo vodenje danes? Kličite ga. Nikoli vas ne bo zapustil.
— Bill CrowderV RAZMISLEK: Kako je bilo, ko ste se počutili izgubljene? Kako lahko začnete zaupati Božji želji, da vas bo vodil kot pastir v času iskanja?MISEL/
Ljubeči Oče, hvala, da si moj pastir in vodič. Pomagaj mi, da ti bom zaupal in počival v tvoji modrosti ter dovolil, da me tvoj Duh vodi skozi težke trenutke v življenju.
Poslušajte Ps 23, psalm o dobrem pastirju na discovertheword.org/series/a-psalm-of-a-good-shepherd.

Berilo

Ps 61

Ključna vrstica

Od konca zemlje kličem k tebi. Ps 61,3