Potegnjeni na varno

25. april 2022
Majhna deklica je brodila po plitvem potoku, njen oče pa jo je opazoval. Gumijasti škornji so ji segali do kolen. Ko se je premikala po potoku navzdol, se je struga poglobila in voda ji je začela teči čez rob škornjev. Ko ni mogla narediti naslednjega koraka, je zavpila: »Očka, obtičala sem!« V treh korakih je bil oče pri njej in jo potegnil na travnato obrežje. Sezula si je škornje in se smejala, ko je iz njih izlila vodo na tla.
Ko je Bog rešil psalmista Davida pred njegovimi sovražniki, si je vzel trenutek za sedenje, »si sezul škornje« in dovolil, da olajšanje preplavi njegovo dušo. Napisal je pesem, da bi izrazil svoje občutke. »Hvaljen bodi, kličem Gospodu, in že sem rešen svojih sovražnikov,« je rekel (2 Sam 22,4). Hvalil je Boga kot svojo skalo, trdnjavo, ščit in zatočišče (v. 2–3) in pripovedoval o poetičnem odzivu na Božji odziv: zemlja se je zatresla. Bog je prišel iz nebes. Strele so švigale iz njegove prisotnosti. Njegov glas je grmel in potegnil ga je iz velikega vodovja (v. 8, 10, 13–15, 17).
Mogoče danes čutite nasprotovanje okrog sebe. Mogoče ste obtičali v grehu, zaradi česar duhovno težko napredujete. Premišljujte o tem, kako vam je Bog pomagal v preteklosti, potem pa ga slavite in ga prosite, naj to ponovno stori! Zahvalite se mu še posebej za to, da vas je rešil, ko vas je pripeljal v svoje kraljestvo (Kol 1,13).
— Jennifer Benson Schuldt

V razmislek

Zakaj zlahka spregledate dobre stvari, ki jih je Bog storil za vas v preteklosti, ko ste sredi težav? Kako slavljenje Bog poveča vašo vero vanj?
Dragi nebeški Oče, hvala, da si mi tolikokrat pomagal. Pomagaj mi spoznati, da se lahko s teboj ob sebi soočim s katerokoli bitko.

Berilo

2 Sam 22,13–20

Ključna vrstica

Pošlje pomoč od zgoraj, vzame me, potegne me iz velikega vodovja. 2 Sam 22,17