Posredniška molitev

7. maj 2020
Neko pozno sobotno popoldne smo se z družino ustavili v lokalni restavraciji za kosilo. Ko je natakar postavil hrustljav krompirček in debele burgerje na našo mizo, je mož dvignil pogled in ga vprašal po imenu. Potem je rekel: »Kot družina molimo, preden jemo. Ali obstaja kaj, za kar lahko danes molimo za vas?« Allen, čigar ime smo zdaj poznali, nas je pogledal z mešanico presenečenja in bojazni. Vprašanju je sledila tišina, potem pa nam je povedal, da vsako noč spi na prijateljevem kavču, da se mu je pokvaril avto in da je brez denarja.
Ko je moj mož tiho prosil Boga, naj poskrbi za Allena in mu izkaže svojo ljubezen, sem pomislila, da je naša posredniška molitev podobna temu, kar se zgodi, ko Sveti Duh vzame našo potrebo in nas poveže z Bogom. V trenutkih naše največje stiske – ko spoznamo, da sami ne moremo upravljati življenja, ko ne vemo, kaj bi rekli Bogu, »Duh posreduje za svete« (Rim 8,27). Kar reče Duh, je skrivnost, a zagotovljeno nam je, da se vedno sklada z Božjo voljo za naše življenje.
Ko naslednjič molite za Božje vodenje, skrb in zaščito v življenju nekoga drugega, naj vas to dobro delo spomni, da se tudi vaše duhovne potrebe dvigajo k Bogu, ki pozna vaše ime in mu je mar za vaše probleme.
— Jennifer Benson SchuldtV RAZMISLEK: Ali je kdo, za kogar lahko danes molite? Kako bi se lahko drugače odzvali na skušnjavo, če bi vedeli, da Sveti Duh moli za vas v tem boju?MISEL/
Jezus, zahvaljujem se ti, da skušnjava nima moči, da bi me ločila od tebe. Prosim, danes mi nakloni zmago po moči tvojega vstajenja od mrtvih.

Berilo

Rim 8,26–34

Ključna vrstica

Duh posreduje za svete. Rim 8,27