Operiranje z molitvijo

4. maj 2023
Ko je moj sin potreboval ortopedsko operacijo, sem bila hvaležna za zdravnika, ki ga je operiral. Zdravnik, ki se je bližal upokojitvi, me je pomiril, da je pomagal že tisočem z enako težavo. Kljub temu je pred operacijo molil in prosil Boga, naj poskrbi za dober izid. In tako sem hvaležna, da je Bog poskrbel.
Jozafat, izkušen narodni voditelj, je tudi molil med krizo. Trije narodi so se združili proti njemu in prihajali so napast njegovo ljudstvo. Čeprav je imel več kot dve desetletji izkušenj, se je odločil, da bo vprašal Boga, kaj naj stori. Molil je: »… iz svoje stiske bomo klicali k tebi in ti nas boš slišal in rešil« (2 Krn 20,9). Prosil je tudi za vodenje: »Ne vemo, kaj naj storimo: vate so uprte naše oči!« (v. 12)
Jozafatov ponižni pristop k težavi je odprl njegovo srce za Božjo vključenost, ki je prišla v obliki spodbude in božanskega posredovanja (v. 15–17.22). Ne glede na to, koliko izkušenj imamo na določenih področjih, molitev za pomoč razvije sveto zanašanje na Boga. Spominja nas, da on ve več kot mi in da ima navsezadnje on vse pod nadzorom. Pripelje nas na mesto ponižnosti – mesto, kjer nam z veseljem odgovori in nas podpira, ne glede na izid.
— Jennifer Benson Schuldt

V razmislek

Kako vam je molitev pomagala? Pri kateri trenutni težavi v vašem življenju bi imeli koristi od molitve?
Dragi Bog, hvala, da poslušaš molitev in odgovarjaš nanjo. Častim te kot vsevednega, vsemogočnega Boga. Prosim, pomagaj mi pri vsaki težavi, s katero se soočam.

Berilo

2 Krn 20,1–12

Ključna vrstica

Józafat se je … zatekel h Gospodu. 2 Krn 20,3