Opaziti Boga

19. februar 2022
Pirueta je eleganten obrat, ki ga izvajajo baletke in plesalke sodobnega plesa. Kot otrok sem rada delala piruete pri urah sodobnega plesa, vrtela sem se in vrtela, dokler se mi ni zavrtelo in sem padla na tla. Ko sem postala starejša, mi je zvijača, ki sem se je naučila, pomagala ohraniti ravnotežje – osredotočiti sem se morala na eno točko, na katero so se morale vrniti moje oči, ko sem naredila poln vrtljaj. Potrebovala sem eno samo središčno točko, da sem lahko elegantno zaključila svoje piruete.
Vsi se srečujemo z mnogimi obrati in zavoji v življenju. Ko se osredotočimo na svoje probleme, se zdijo stvari, s katerimi se srečujemo, neobvladljive, postanemo vrtoglavi in se bližamo strašnemu padcu. Sveto pismo nas spominja, naj ohranjamo svoj um osredotočen na Boga, saj nam tako »ohranja mir« (Iz 26,3). Tak popolni mir pomeni, da lahko ne glede na obrate v našem življenju ostanemo mirni, prepričani, da bo Bog z nami v vseh problemih in preizkušnjah. On je »večna skala« (v. 4) – »točka«, na katero moramo biti osredotočeni, saj se njegove obljube nikoli ne spreminjajo.
Upirajmo oči vanj, ko gremo skozi vsak dan, pojdimo k njemu v molitvi in preučujmo njegove obljube v Svetem pismu. Zanašajmo se na Boga, našo večno skalo, da nam bo pomagal elegantno se premikati skozi vse življenje.
— Kimya Loder

V razmislek

Na katere probleme se trenutno osredotočate? Kaj vam je Bog razodel v Svetem pismu o preizkušnjah, s katerimi se srečujete?
Dragi nebeški Oče, odpusti mi, da se osredotočam na probleme, s katerimi se srečujem vsak dan. Vem, da si ti premagal svet in ostajaš večji od mojih preizkušenj. Pomagaj mi, da uprem svoj oči in srce vate v vseh okoliščinah.

Berilo

Iz 26,3–4

Ključna vrstica

Kdor ti je predan, mu ohranjaš mir, mir, ker zaupa vate. Iz 26,3