Njegov mir

28. marec 2022
Več mesecev sem se srečevala z intenzivnimi spletkami na delovnem mestu. Po naravi sem nagnjena k zaskrbljenosti, zato sem bila presenečena, ker sem imela mir. Namesto da bi bila vznemirjena, sem se lahko odzvala z mirnim umom in srcem. Vedela sem, da je ta mir lahko samo od Boga.
V nasprotju s tem je bilo obdobje v mojem življenju, ko je vse potekalo dobro, a vendar sem čutila globok nemir v srcu. Vedela sem, da je to zato, ker sem zaupala svojim sposobnostim, namesto da bi zaupala Bogu in njegovemu vodenju. Če se ozrem, vidim, da pravega miru – Božjega miru – ne določajo naše okoliščine, ampak naše zaupanje v Boga.
Božji mir pride, ko zaupamo v Boga (Iz 26,3). V hebrejščini beseda zaupati pomeni ›zanašati se na‹. Ko se zanašamo na Boga, bomo izkusili njegovo pomirjajočo prisotnost. Zaupamo lahko Bogu in se spominjamo, da bo ponižal prevzetne in hudobne ter zravnal poti tistih, ki ga ljubijo. (v. 5–7).
Ko sem izkusila mir v obdobju težav, ne v lahkem obdobju, sem odkrila, da Božji mir ni odsotnost konflikta, ampak globok občutek varnosti celo v stiski. To je mir, ki presega človeško razumevanje in vodi naše srce in um sredi najtežjih okoliščin (Flp 4,6−7).
— Karen Huang

V razmislek

Kaj storite, da bi izkusili mir? Na katerih področjih življenja morate zaupati Bogu in se zanašati nanj?
Oče, pomagaj mi, da ti bom zaupal in se zanašal nate. Hvala ti za popoln mir, ki pride, ko se odločim, da ti bom zaupal.

Berilo

Iz 26,3–7

Ključna vrstica

Kdor ti je predan, mu ohranjaš mir, mir, ker zaupa vate. Iz 26,3