Nezaželeni gostje

18. julij 2022
Kyle in Allison sta imela čudovite medene tedne na eksotični lokaciji. Ko sta se vrnila domov, pa sta odkrila, da ima Kyle na nogah nenavaden, srbeč izpuščaj. Par so napotili k specialistu za nalezljive bolezni. Povedal jima je, da so si majhni zajedavci utrli pot v Kylove noge skozi žulje, ki so jih povzročile njegovo nove japonke. Kar se je začelo kot sanjske počitnice, se je končalo s težko bitko z nezaželenimi »gosti«.
David je vedel, da če ne prosi Boga za pomoč pri borbi z grehom, se bodo njegove sanje, da bi živel prijetno življenje pred njim, spremenile v bitko z nezaželenimi gosti greha in uporništva. Potem ko je povedal, kako se Bog razodeva v naravnem svetu (Ps 19,2–7) in da lahko njegovo modrost najdemo v njegovih navodilih (v. 8–11), je David prosil Boga, naj ga zaščiti pred nenamerno, prevzetno in namerno neposlušnostjo. »Prikritih me očisti! Tudi pred [namernimi grehi] zadržuj svojega služabnika,« je napisal (v. 13–14). Spoznal je, da nima človeških virov, s katerimi bi lahko preprečil vpliv nalezljive bolezni greha nanj. Zato je modro prosil Boga za pomoč.
Kako lahko zagotovimo, da naših sanj o takšnem življenju, ki bi častilo Boga, ne bi ugrabil greh? Uprimo oči vanj, priznajmo svoj greh in se spreobrnimo ter iščimo Božjo pomoč, ki bo preprečevala nezaželenim duhovnim zajedavcem, da bi si utrli pot v naše življenje.
— Marvin Williams

V razmislek

Kakšno vlogo imata duhovni navadi priznanja greha in spreobrnitve v vašem življenju? Kako pomembno vam je življenje, s katerim častite Boga?
Ljubeči Bog, ne poznam se tako dobro, kot bi se moral, in ne držim se tega, za kar vem, da je pravilno in dobro. Prosim, pomagaj mi zaupati v tvojo moč v moji bitki z grehom.

Berilo

Ps 19,2–5.8–15

Ključna vrstica

Kdo razume napake? Prikritih me očisti! Tudi pred [namernimi grehi] zadržuj svojega služabnika. Ps 19,13–14