Neomajna vera

4. marec 2022
Kevin je šel po očetovi smrti v dom za starejše občane, da vzame njegove stvari. Zaposleni so mu dali dve majhni škatli. Rekel je, da je tisti dan spoznal, da ni potrebna obilica imetja, da bi bili srečni.
Njegov oče Larry je bil brez skrbi in je imel vedno pripravljen nasmeh in spodbudne besede za druge. Razlog za njegovo srečo je bilo drugo »imetje«, ki ni šlo v škatlo, neomajna vera v njegovega Odrešenika, Jezusa.
Jezus nas spodbuja: »… nabirajte pa si zaklade v nebesih« (Mt 6,20). Ni rekel, da ne smemo imeti hiše ali si kupiti avta ali varčevati za prihodnost ali imeti različnega imetja. Spodbudil pa nas je, naj preiščemo, na kaj je osredotočeno naše srce. Na kaj je bil osredotočen Larry? Da je ljubil Boga, tako da je ljubil druge. Hodil je gor in dol po hodnikih, kjer je živel, pozdravljal in spodbujal je tiste, ki jih je srečal. Če je nekdo jokal, je bil ob njem s tolažilno besedo, pripravljen je bil poslušati in moliti iz srca. Osredotočen je bil na življenje za Božjo čast in dobro drugih.
Morda bi se lahko vprašali, ali bi bili lahko srečni z manj stvarmi, ki se kopičijo in nas odvračajo od pomembnejših stvari – ljubezni do Boga in drugih. »Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce« (v. 21). Kaj cenimo, se odraža v načinu našega življenja.
— Anne Cetas

V razmislek

Ali obstajajo področja, kjer vaše prioritete niso postavljene pravilno? Kaj mislite, kaj bi Bog želel, da spremenite?
Ljubim te, dragi Bog, in te želim kot svojo največjo ljubezen. Pokaži mi, kako lahko postanem bolj podoben tebi.

Berilo

Mt 6,19–24

Ključna vrstica

Življenje nikogar ni v obilju iz njegovega premoženja. Lk 12,15