Naš razlog za veselje

9. junij 2020
Ko se je začelo šolsko leto, je 14-letni C.J. vsako popoldne izstopil iz avtobusa in priplesal po svojem dovozu. Njegova mama je posnela in objavila videe njegovih plesov. Plesal je, ker je užival življenje in »osrečeval ljudi« z vsakim gibom. Nekega dne sta si dva smetarja vzela čas kljub zaposlenosti, da sta zatopotala, se zavrtela in zazibala z mladeničem, ki navdihuje druge, da plešejo z njim. Ta trojica kaže moč iskrenega in nalezljivega veselja.
Pisec Ps 149 opisuje originalni vir trajnega in brezpogojnega veselja – Boga. Psalmist spodbuja Božje ljudstvo, naj se zberejo: »Pojte GOSPODU novo pesem« (v. 1). Vabi Izrael, »naj se veseli v njem, ki ga je naredil,« in »naj se radujejo v svojem Kralju« (v. 2). Kliče nas, naj ga častimo s plesom in glasbo (v. 1–3). Zakaj? »GOSPODU je po volji njegovo ljudstvo, ponižne venča z zmago« (v. 4).
Naš oboževani Oče nas je ustvaril in ohranja vesolje. Uživa v nas, ker smo njegovi ljubljeni otroci. Oblikoval nas je, pozna nas in nas vabi v oseben odnos z njim. Kakšna čast! Naš ljubeči in živi Bog je naš razlog za trajno veselje. Veselimo se lahko v daru njegove nenehne prisotnosti in smo hvaležni za vsak dan, ki nam ga je dal naš Stvarnik.
— Xochitl DixonV RAZMISLEK: Zakaj spoznanje, da Bog uživa v nas, spodbuja veselje v vseh okoliščinah? Kako lahko čez dan izrazite veselje v Gospodu?MISEL/
Hvala, da nas ljubiš, uživaš v nas in nas poznaš, Bog.

Berilo

Ps 149,1–5

Ključna vrstica

Izrael naj se veseli v njem, ki ga je naredil, sinovi sionski naj se radujejo v svojem Kralju. Ps 149,2