Najti počitek v Jezusu

1. marec 2023
Nemirna duša ni nikoli zadovoljna z bogastvom in uspehom. Pokojna glasbena ikona bi lahko pričevala o tej resnici. Ta glasbenik je imel skoraj štirideset albumov na različnih lestvicah najboljših deset in prav toliko uspešnic številka ena. Za sabo pa je imel tudi več zakonov in nekaj časa je preživel v zaporu. Kljub vsem svojim dosežkom je nekoč potožil: »V moji duši je nemir, ki ga nisem nikoli premagal, niti z gibanjem, zakoni niti smislom. … Do določene mere še vedno obstaja. Prisoten bo do dne, ko umrem.« Na žalost bi lahko našel počitek v duši, preden se je njegovo življenje končalo.
Jezus vabi vse tiste, kot je bil ta glasbenik, ki so postali utrujeni od trpljenja v grehu in njegovih posledicah, naj osebno pridejo k njemu: »Pridite k meni,« pravi. Ko prejmemo odrešitev v Jezusu, nam bo odvzel bremena in nam »dal počitek« (Mt 11,28). Edini pogoj je, da verujemo vanj in se potem učimo od njega, kako živeti življenje v obilju, ki ga daje (Jn 10,10). Če vzamemo nase jarem Jezusovega učenčevstva, bomo našli »počitek svojim dušam« (Mt 11,29).
Ko pridemo k Jezusu, on ne zmanjša naše odgovornosti Bogu. Jezus da mir našim nemirnim dušam, tako da nam da nov in manj obremenjen način, kako živeti v njem. Jezus nam da pravi počitek.
– Marvin Williams

V razmislek

Na kakšne načine ste v tem trenutku utrujeni in obremenjeni? Kako je izkusiti obljubljeni mir, ki ga ponuja Jezus?
Jezus, naj moja nemirna duša najde mir in počitek samo v tebi.

Berilo

Mt 11,28–30

Ključna vrstica

Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi, in jaz vam bom dal počitek. Mt 11,28