Naj bo vsak trenutek pomemben

11. april 2022
Ustavljeni kazalci žepne ure v univerzitetnih knjižničnih arhivih govorijo strašno zgodbo. Označujejo točen trenutek (8.19 in 56 sekund), ko je lastniku ure, Elishu Mitchellu, spodrsnilo in je padel v smrt pri slapu v Apalačih 27. junija 1857.
Mitchell je zbiral podatke o višini vrha, na katerem je bil, ki zdaj nosi njegovo ime, Mount Mitchell. Njegov grob leži na vrhu gore, nedaleč od mesta, kjer je padel.
Ko sem se pred kratkim vzpel na vrh te gore, sem premišljeval o Mitchellovi zgodbi in o svoji smrtnosti in o tem, kako ima vsak izmed nas samo določen čas. Premišljeval sem o Jezusovih besedah o njegovem ponovnem prihodu, ko je govoril svojim učencem na Oljski gori: »Zato bodite tudi vi pripravljeni, kajti ob uri, ko ne pričakujete, bo prišel Sin človekov« (Mt 24,44).
Jezus jasno pove, da nihče ne pozna trenutka njegovega ponovnega prihoda, ko bo za vedno vzpostavil svoje kraljestvo ali ko nas bo poklical, naj zapustimo ta svet in pridemo k njemu. Pravi pa nam, naj bomo pripravljeni in »naj bomo budni« (v. 42).
Tik … tak … Ura našega življenja še vedno tiktaka – ampak kako dolgo? Naj živimo svoje trenutke v ljubezni do našega usmiljenega Stvarnika, čakajmo nanj in delajmo zanj.
— James Banks

V razmislek

Kako se pripravljate na srečanje z Jezusom? Česa se najbolj veselite, ko boste z njim?
Ljubeči Odrešenik, prosim, pomagaj mi, da se bom v katerem koli trenutku pripravljen srečati s teboj. Pomagaj mi, da ti bom danes služil in se pripravljal na tvoj ponovni prihod.

Berilo

Mt 24,36–44

Ključna vrstica

Bodite torej budni, ker ne veste, katerega dne pride vaš Gospod!. Mt 24,42