Mož, ki ni mogel govoriti

8. maj 2020
Neki moški je sedel na vozičku v domu za ostarele in z veseljem poslušal skupino srednješolcev, ki so peli o Jezusu. Ko so se kasneje nekateri hoteli pogovarjati z njim, so odkrili, da ne more govoriti. Kap ga je oropala zmožnosti govorjenja.
Ker se z moškim niso mogli pogovarjati, so se odločili, da mu bodo zapeli. Ko so začeli peti, se je zgodilo nekaj čudovitega. Moški, ki ni mogel govoriti, je začel peti. Navdušeno je zapel »Bog, velik si« skupaj s svojimi novimi prijatelji.
To je bil čudovit trenutek za vse. Ljubezen tega moškega do Boga je podrla ovire in se izlila v slišnem čaščenju – čaščenju iz srca, z veseljem.
Vsi imamo včasih ovire pri čaščenju. Morda gre za spor v odnosu ali težavo z denarjem. Lahko pa se je naše srce malo ohladilo v odnosu do Boga.
Naš negovoreči prijatelj nas spominja, da lahko veličina in veličastje našega vsemogočnega Boga premaga vsako oviro. »O moj Gospod, ko občudujem zemljo, ki le z besedo si ustvaril jo!«
Se borite v čaščenju? Premišljujte, kako velik je naš Bog, ob branju Ps 96 in tudi vi boste lahko ugotovili, da je vaše ovire in nasprotovanje zamenjalo zahvaljevanje.
— Dave BranonV RAZMISLEK: Ko berete Ps 96, kaj izstopa o našem velikem Bogu? Kakšne ovire pri čaščenju vas včasih ustavijo? Kako lahko preidete iz tišine v zahvaljevanje?MISEL/
Naš veliki Bog, resnično te občudujem. Kako velik si!
Če želite izvedeti več o tem, kdo je Bog, obiščite christianuniversity.org/CA310.

Berilo

Ps 96

Ključna vrstica

Zakaj GOSPOD je velik in zelo hvaljen. Ps 96,4