Moč Božje besede

9. oktober 2022
Stephen je bil nadobudni komik in izgubljeni sin. Odraščal je v krščanski družini, a se je boril z dvomom, potem ko so oče in dva brata umrli v letalski nesreči. Do svojih zgodnjih dvajsetih let je izgubil vero. A našel jo je neko mrzlo noč, ko je hodil domov. Neznanec mu je dal žepno Novo zavezo in Stephen jo je odprl. V kazalu je pisalo, da bi morali tisti, ki se borijo z zaskrbljenostjo, prebrati Mt 6,27–34 iz Jezusovega Govora na gori.
Stephen se je takrat vrnil k Bogu in besede so prižgale ogenj v njegovem srcu. Spominja se: »Bil sem popolnoma, takoj razsvetljen. Stal sem na uličnem vogalu na hladnem in prebral govor in moje življenje od takrat ni bilo nikoli več enako.«
Takšno moč ima Sveto pismo. Sveto pismo je drugačno od vseh drugih knjig, ker je živo. Ne beremo samo mi Svetega pisma. Sveto pismo bere nas. »Božja beseda je … ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, … ter presoja vzgibe in misli srca« (Heb 4,12).
Sveto pismo predstavlja najmočnejšo silo na zemlji, silo, ki nas preobraža in nas vodi k duhovni zrelosti. Odprimo ga in ga glasno berimo ter prosimo Boga, naj vžge naše srce. Za svojo besedo obljublja: »… ne vrne se k meni brez uspeha, temveč bo storila, kar sem hotel, in uspela v tem, za kar sem jo poslal« (Iz 55,11). Naše življenje ne bo nikoli več enako.
— Mike Wittmer

V razmislek

Kako je Sveto pismo spremenilo vaše življenje? Kakšna pričakovanja imate, ko ga berete?
Nebeški Oče, hvala, da si mi dal Sveto pismo. Prosim, naredi ga živega v mojem življenju.

Berilo

Heb 4,12–13

Ključna vrstica

Božja beseda je namreč živa in dejavna. Heb 4,12