Lov za notranjim ozdravljenjem

7. maj 2023
Carson je bil vedno zaposlen; lovil je ribe, vozil kolesa po blatu in rolkal. Rad je imel vse aktivnosti na prostem. A doživel je nesrečo z motorjem in ohromel od prsi navzdol. Kmalu je zapadel v depresijo in ni videl nobene prihodnosti. Potem pa ga je nekaj prijateljev ponovno povabilo na ribolov. Za nekaj časa je pozabil na poškodbo, ko je užival v lepoti okrog sebe. Ta izkušnja mu je prinesla notranje ozdravljenje in ga navdihnila za nov namen v življenju – da priskrbi enako izkušnjo drugim, podobnim njemu, prek neprofitne organizacije. Zdaj pravi, da je bila njegova nesreča »blagoslov pod krinko … Zdaj lahko vračam dobro, kar sem si vedno želel. Srečen sem.« Navdušen je, da lahko zagotovi prostor za tiste s hudimi okvarami mobilnosti in njihove negovalce, da najdejo ozdravljenje.
Prerok Izaija je napovedal prihod tistega, ki bo prinesel ozdravljenje za strtost (Iz 61). Povezal bo »strte v srcu« in potolažil »vse, ki žalujejo« (v. 1–2). Ko je Jezus prebral ta odlomek v svoji domači shodnici, je rekel: »Danes se je to Pismo izpolnilo, kakor ste slišali« (Lk 4,21). Jezus je prišel, da bi nas odrešil in nas naredil cele.
Ali potrebujete notranje ozdravljenje? Obrnite se na Jezusa in dal vam bo »ogrinjalo za hvalnico namesto potrtega duha« (Iz 61,3).
— Anne Cetas

V razmislek

Na kakšne načine potrebujete Jezusovo ozdravljenje? Komu lahko poveste o njem ter odrešitvi in celosti, ki ju ponuja?
Hvala ti, Jezus, za ozdravljenje, ki si ga prinesel meni in mnogim drugim. Veselim se popolne ozdravitve v nebesih nekega dne.

Berilo

Iz 61,1–3

Ključna vrstica

Poslal me je, …, da povežem strte v srcu. Iz 61,1