Kar pusti

31. maj 2020
Z očetom sva včasih podirala drevesa in jih razsekala na primerno velikost z žago za dva. Ker sem bil mlad in energičen, sem skušal prisiliti žago v zarezo. »Kar pusti,« je rekel oče. »Naj žaga sama opravi delo.«
Pomislil sem na Pavlove besede v Flp: »Bog je namreč tisti, ki … udejanja v vas« (2,13). Kar pusti. Naj on opravi delo našega spreminjanja.
C. S. Lewis je rekel, da je rast veliko več kot branje tega, kar je rekel Kristus, in udejanjanje tega. Razložil je: »Prava oseba, Kristus, … dela stvari v tebi … in te postopoma spreminja v … novega majhnega Kristusa, bitje …, ki si z njim deli moč, veselje, spoznanje in večnost.«
Bog danes deluje v tem procesu. Sedite k Jezusovim nogam in sprejmite, kar želi povedati. Molite. »Ohranite se v Božji ljubezni« (Jud 1,21) in se ves dan spominjajte, da ste njegovi. Počivajte v zagotovilu, da vas postopoma spreminja.
»A naj ne bi čutili lakote in žeje po pravičnosti?« sprašujete. Predstavljajte si majhnega otroka, ki skuša splezati na polico, oči pa mu sijejo od velike želje. Njegov oče, ki čuti to željo, pa mu da dar s police.
Delo je Božje; veselje je naše. Kar pusti. Bomo že prišli tja nekega dne.
— David H. RoperV RAZMISLEK: Kaj vam pomeni, da je Bog tisti, »ki deluje v vas«? Kaj želite, da stori v vas?MISEL/
Bog, hvaležen sem ti, da spreminjaš moje srce in dejanja, da me boš naredil podobnega Jezusu. Prosim, daj mi ponižno držo, da se bom učil od tebe.

Berilo

Flp 2,12–18

Ključna vrstica

Bog je namreč tisti, ki po svojem blagohotnem načrtu udejanja v vas hotenje in delovanje. Flp 2,13